G. Liaudanskas-Svaras prisiekė sau ir Tėvynei: privalai būti apsisprendęs

  • Teksto dydis:

Gabrielius Liaudanskas-Svaras tvirtas – visuomenėje girdimą balsą turintys žmonės turi ir pareigą kalbėti apie tai, kas yra svarbu. Savo apsisprendimą jis padarė dar 2014-aisiais, kai įstojo į Šaulių sąjungą. Apie veiklą ruošiantis ginti Tėvynę karo atveju ir tai, kodėl žinomiems žmonėms svarbu rodyti patriotiškumo pavyzdį, muzikantas ir visuomenininkas kalbėjo laidoje „Šeškinės 20“.

„Šovinių niekada nebūna per daug“, – pusiau juokais sakė grupės „G&G sindikatas“ narys, paklaustas, kiek jų reikia norint apginti savo šalį.

G. Liaudanskas pasakojo, kad Šaulių sąjungos priesaika jam yra įsipareigojimas ir prieš save, ir prieš Tėvynę.

„Esu tas žmogus, kuris davė priesaiką, ir visų pirma, sau pasakęs, kad tikrai niekur nesitrauksiu. Aišku, nurodymus vykdysiu, kaip man bus duota“, – laidoje „Šeškinės 20“ kalbėjo garsus vyras.

Svaras dalyvavimą Šaulių sąjungos veikloje supranta kaip pasiruošimą ginklu ginti šalį – taip, kaip reikės.

G. Liaudansko nuotr. / LNK

„Esu praktikas, tas, kuriam įdomu šaudymai, miškai, miestai. Įstojau 2014-aisiais, kai Rusija užpuolė Ukrainą“, – sakė G. Liaudanskas.

Grupės „G&G sindikatas“ narys dalijosi, kad priimti sprendimą privertė sau užduotas klausimas.

„Ką aš realiai moku be garsių žodžių ar jausmo krūtinėje? Viskas gerai, bet jausmu aš vargiai tanką sustabdysiu. Kas iš to, kad priešo kareivį pasiųsiu ten, kur jam ir vieta?“ – retoriškai klausė reperis.

Be noro išmokti ginti savo šalį, Svarui buvo svarbu ir rodyti pavyzdį kitiems.

„Turiu garsesnį balsą, vis tiek esu muzikantas. Yra žmonių, kurie klauso, girdi mano dainas. Negali nepasinaudoti galimybe viešai išreikšti savo nuomonę. Pats blogiausias dalykas yra nutylėti“, – tvirtai kalbėjo Svaras.

Anot jo, kiekvienas žmogus turi būti priėmęs sprendimą, kaip elgtųsi Lietuvai tapus agresorės auka, kur jo širdis, kiek drąsos turi ir ką gali padaryti, kad padėtų tėvynainiams.

„Kaip bebūtų, turi būti apsisprendęs. Buvau apsisprendęs ir priesaikos davimas buvo dovana sau, ir gestas, kad žiūrėkite, vaikinai ir merginos – viskas, laikas eiti mokytis!“ – kalbėjo G. Liaudanskas.

Taip pat žiūrėkite: Linas Izdelis, Svaras ir Deivis Norvilas – apie pareigą ginti Tėvynę:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

lansbirkis apsisprende

lansbirkis apsisprende portretas
ir as apsisprendziau. ginsiu tevyne is uzsienio

tai

tai portretas
Klounas komjaunuolis.

priesaika --duodama viena katrta gyvenime

priesaika --duodama viena katrta gyvenime  portretas
o ne kaip proistitute kas antram zingsny prisiekineja ..tai lietuvai , tai briuseliuj , tai jankiams tai chocholams , tai MI6 , tai CZV ...ir vis dalina savo priesaikas.... bet vos tik rusas garsiau issaus , mes visus ginklus iskeles rankas begs pas rusa ir prisieks vel is naujo ---rusuj
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių