Ukraina deda pastangas, kad šaukiamojo amžiaus vyrai grįžtų namo

Ukraina antradienį pareiškė įvedanti naujas priemones, kurios paskatintų šaukiamojo amžiaus vyrus grįžti į gimtąją šalį, kariuomenei vargstant fronto linijoje, iš dalies dėl didėjančio karių trūkumo.

Šį mėnesį Kyjivas priėmė naujus teisės aktus, kuriais sugriežtinamos bausmės vengiantiems šaukimo į kariuomenę ir dvejais metais, iki 25-erių, sumažinamas mobilizacijos amžius. Šios pastangos atspindi bandymą plėsti kariuomenės gretas.

„Buvimas užsienyje neatleidžia piliečio nuo pareigų Tėvynei. Todėl vakar įsakiau imtis priemonių, kad Ukrainoje ir užsienyje būtų atkurtas teisingas požiūris į šaukiamojo amžiaus vyrus. Tai bus sąžininga“, – sakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

„Artimiausiu metu Užsienio reikalų ministerija pateiks papildomus paaiškinimus dėl konsulinių paslaugų gavimo tvarkos šaukiamojo amžiaus vyrams užsienio diplomatinėse atstovybėse“, – pridūrė jis.

Ukrainos žiniasklaidoje paskelbtame dokumente, kurio vyriausybė nepatvirtino, teigiama, kad Užsienio reikalų ministerija sustabdo konsulinių paslaugų teikimą visiems 18–60 metų amžiaus užsienyje esantiems ukrainiečiams vyrams.

Paskelbtame laiške, pasirašytame užsienio reikalų viceministro Andrijaus Sybihos, teigiama, kad Ukrainos atstovybės užsienyje gyvenantiems vyrams išduos tik dokumentus, leidžiančius jiems grįžti į Ukrainą.

Tikėtina, kad dėl to vyrai bus priversti grįžti, kad atliktų įvairias administracines procedūras, kurias anksčiau buvo galima atlikti užsienyje.

Ukrainos pasų tarnyba antradienį paskelbė, kad sustabdė kai kurių dokumentų išdavimą konsulatuose užsienyje, motyvuodama techninėmis priežastimis.

Pastaraisiais mėnesiais Ukrainos pajėgos, kurias rusai gerokai lenkia ginkluotės ir personalo skaičiumi, nuolat užleidžia pozicijas Maskvos pajėgoms, neseniai užėmusioms rytinį Avdijivkos miestą ir dabar įsitvirtinančioms aplinkiniuose kaimuose.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainoješaunamojo amžiaus vyraikariuomenėkaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių