Tarp lietuvių vis labiau populiarėja tautiniai drabužiai

Lietuvoje vis labiau populiarėja tautiniai drabužiai. Jų kūrėjai ir tyrinėtojai pastebi, kad tokių margų ir kruopštaus rankų darbo tautinių kostiumų neturi jokia kita Europos šalis.

Prieš kelerius metu viešumoje su tautiniu kostiumu pasirodžiusi šalies vadovė Dalia Grybauskaitė savo pavyzdžiu užkrėtė. Specialistų teigimu, tautinius kostiumus siuvasi, nuomojasi ir jais noriai vilki vis daugiau tautiečių.

Susidomėjimas jais ypač išauga prieš valstybines šventes.

„Žmonės turbūt darosi tautiškesni, vieni nuo kitų nusižiūri, o galbūt ir prezidentė užduodą tam tikrą toną, taip pat kai kurie merai“, – sako Vilius Paškevičius, tautinius kostiumus siuvantis jau dešimt metų.

„Susidomėjimas sulig kiekvienais metais darosi vis didesnis. Jau ir vaikams pradėjome Kovo 11-osios proga nuomoti drabužius“, – teigia Rimantė Sabaliauskienė, vadovaujanti drabužių nuomos salonui.

V. Paškevičius pastebi, kad tautinius drabužius vis dažniau užsisako svetur gyvenantys tautiečiai, ypač sugrįžusieji iš Skandinavijos šalių, kuriose  tautinis kostiumas – itin populiari iškilmių apranga.

Plačiau apie tai, kaip gaminami tautiniai kostiumai ir kokios jų kainos – LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių