Parodų rūmuose vibruos elektroninė muzika

Šeštadienį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmai virs „Garsų galerija“ ir prisipildys elektroninės muzikos.

Ten vyksiančiame koncerte „Garsų galerija“ pasirodys amerikietis Myo, lietuviai GyS ir audio_z.

Myo – Cory’o O’Brieno solo projektas. C.O‘Brienas yra savamokslis kompiuterinės muzikos kūrėjas ir elektroakustinės improvizacijos meistras. Jo mėgstamiausi instrumentai yra kontaktiniai mikrofonai, pritvirtinti prie polikarbonato plokščų, ir grįžtamojo ryšio sistemos, sukurtos Max/MSP programinėje terpėje. Pasak autoritetingo žurnalo „Vital Weekly“, jo muzikos skambesys yra garsesnis, drumzlinesnis, šaižus ir kampuotas, tačiau jame vis dar galima atpažinti minimalistinę microsound estetiką. C.O’Brienas bendradarbiauja su įvairiais garso menininkais ir jų projektais: „Nedirbk“ (su Kennethu Yatesu), „Makioki seserys“ (su Jeffu Suraku), „Išeinantys debesys“ (su videomenininku Jasse’u Hartgravesu). Šiuo metu jis gyvena ir kaip internetinių svetainių kūrėjas dirba Vašingtone (JAV).

Klaipėdietis Gytis Skudžinskas / GyS „Garso galerijoje“ pristatys specialiai šiam koncertui sukurtą kompoziciją, kurios pagrindą sudaro aplinkos įrašai (field rekordings), surinkti Paryžiuje ir Pekine. Garsai komponuojami kaip savotiškas pingpongas tarp šių Europos ir Azijos didmiesčių, pabrėžiantis šiandienio pasaulio skirtumus ir megapolių suvienodėjimą.

GyS kaip garso menininkas reiškiasi nuo 1994-ųjų. Dalyvavo meninio veiksmo grupėje „ŠaliKApalikau“, su drone stiliaus projektu „Sabel Mouvant“ yra išleidęs kompaktinį diską „Bridge that leads nowhere“ ir vinilinę plokštelę „Out of nightmare / Back to the dream“, įrašė bendrus projektus su Gintu Kraptavičiumi ir Donatu Bielkausku.

Koncerte Klaipėdoje prie C.O‘Brieno bei G.Skudžinsko prisijungs ir vilnietis garso menininkas Tautvydas Bajarkevičius / audio_z.

Jų „Garsų galerija“ publikos laukia balandžio 23 d. 19 val. KKKC Parodų rūmuose (Aukštoji g. 1). Įėjimas – 4 litai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių