Rusijos spauda skelbia, kad K. Westas lankosi Maskvoje: jo vizitas paskatins naują tendenciją?

  • Teksto dydis:

Rusijos spauda skelbia, kad reperis Kanye Westas lankosi Maskvoje. Teigiama, kad jis atvyko į privatų vakarėlį, manoma, kad į Rusiją privačiu lėktuvu jis atskrido apsilankyti savo bičiulio, rusų dizainerio Gošos Rubčinskio (Gosha Rubchinskiy), jubiliejuje, kuris buvo birželio 29 d. Jis – K. Westui priklausančio mados ženklo „Yeezy“ kūrėjas.

Rusijos žiniasklaida sekmadienį pranešė, kad K. Westas, kuris šiuo metu žinomas vardu „Ye“, lankėsi Maskvoje. Jei tai tiesa, tuomet K. Westas taps pirmąja didele Amerikos įžymybe, apsilankiusia Rusijoje nuo invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m., pranešė užsienio portalas CNN.

Pasak valstybinės žiniasklaidos, pats K. Westas sekmadienį Rusijos socialinėje žiniasklaidoje „VK“ paskelbė įrašą: „Labas, Maskva“. Tačiau kol kas tai nėra oficialiai patvirtinta.

CNN pranešė, kad prekės ženklo „Yeezy“ dizaino kūrėjas G. Rubčinskis nurodė, jog K. Westas atvyko į sostinę kaip privataus renginio dalyvis. Kituose Rusijos valstybinės žiniasklaidos pranešimuose buvo teigiama, kad K. Westas vaizdo įraše buvo užfiksuotas su savo apsaugininkais Maskvoje.

CNN skelbia, kad susisiekė su K. Westo vadybininkais, bet kol kas nepavyko gauti komentaro, kuris patvirtintų arba paneigtų faktą, kad jis atvyko į teroristinę šalį.

Galimas koncertas stadione?

Muzikos prodiuserė Yana Rudkovskaya taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame tariamai matoma K. Westo nugara, kai jis įeina į kambarį, kurį seka apsauga.

Ji pasakė: „Mano žiniomis, rytoj jis ir komanda eis apžiūrėti „Lužnikų“ stadiono“.

Muzikos prodiuserė pridūrė, kad ji „tiki“, kad vieną dieną jis ten koncertuos, tačiau nieko nepatvirtina.

Tokie patys gandai pasklido ir feisbuko grupėje „Russia Travel“. Kita moteris savo paskelbtame įraše teigė, kad atlikėjas surengs koncertą Maskvoje. 

Vyks K. Westo koncertas Maskvoje. Jis numatytas rugsėjo 6 d. Sprendimą dėl koncerto vietos planuojama priimti per dvi savaites. Kol kas pagrindinės renginio vietos yra dvi – „Lužnikų“ ir „Dinamo“ stadionai“, – įraše rašė moteris.

Feisbuko grupės „Russia Travel“ nuotr.

Bet „Lužnikų“ stadionas gandus paneigė.

„Lužnikų“ stadionas Rusijos valstybinei žiniasklaidai pranešė, kad nėra informacijos apie K. Westo koncertą, kuris vyks sostinėje.

„Informacija, kad K. Westas gali surengti savo koncertą Maskvoje, yra suklastota. Tai ažiotažas“, – portalui „TASS“ sakė agentūros TCI („Talent Concert International“) generalinis direktorius Eduardas Ratnikovas“.

K. Westas padės „nustoti bijoti“ Rusijos?

Socialinių tinklų aktyvistas, Rusijos pilietis Sergėjus Lushnikovas savo feisbuko paskyroje taip pat pasidalijo įžvalgomis apie K. Westo vizitą. Tiesa, jose jis palaikė K. Westo apsilankymą šalyje ir teigė, kad tai galėtų būti naujos tendencijos pradžia.

„K. Westo vizitas į Maskvą stebina ne dėl paties renginio, o dėl to, kad niekas, regis, nebando suprasti vieno didžiausių mūsų laikų muzikantų atvykimo į „atšauktą“ (angl. cancelled) šalį. Visa tai paskendo „memuose“ – juokeliuose apie tai, kiek K. Westas paliko arbatpinigių per pietus, prasidėjo bandymai įtraukti jį į vaizdo įrašus, diskusijos apie jo garderobą. Tačiau muzikantas turi kuo rizikuoti. Kaip vienas įtakingiausių kultūros asmenų, nuomonės formuotojų pasaulyje, jis lankosi kanoniniame rusų restorane, palaiko dizainerį G. Rubčinskį ir keliauja po Kremlių. Kitaip tariant, K. Westas atšaukia „atšauktą“ kultūrą. Jo vizitas gali paskatinti pradėti naują tendenciją. Laikas nustoti bijoti ir klijuoti etiketes Rusijai“, – rašė aktyvistas.

S. Lushnikovo feisbuko nuotr.


Kaip skelbia užsienio portalas „Daily Mail“, anksčiau atlikėjas yra išreiškęs palaikymą Vladimirui Putinui ir net save patį jam prilyginęs. 2021 metų lapkritį portalas taip pat pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame K. Westas teigė, jog planuoja kelionę ir susitikimą su Rusijos prezidentu, taip pat žadėjo pirmą kartą surengti pasirodymą Rusijoje.

Prieštaringai vertinamas K. Westas per pastaruosius kelerius metus pastebėjo vis stiprėjančią visuomenės kontrolę komentaruose. Jis taip pat buvo apkaltintas diskriminaciniu ir įžeidžiančiu elgesiu. Balandį K. Westą į teismą padavė buvęs darbuotojas, kuris apkaltino jį grasinus Dondos akademijos, jo privačios ir neakredituotos krikščioniškos mokyklos, Kalifornijoje, personalui ir studentams.

Birželio pradžioje K. Westas įsivėlė į dar vieną skandalą. Buvo apkaltintas seksualiniu priekabiavimu prieš savo asmeninę asistentę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentarijus

Komentarijus portretas
Ir neužilgo homeboy eis į politiką spėju. Garantuotai sulauks palaikymo

lo

lo portretas
laisvas zmogus kur nori ten vaziuoja

Chi chi chi

Chi chi chi portretas
Šimonytei Maskva Kremlius rinkimnius šukius parašė kas čia tokio
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių