Festivalis „Aura“ ieško drąsuolių, norinčių išbandyti save nuogose šokio dirbtuvėse

  • Teksto dydis:

Prieš du metus vykusio Tarptautinio šokio festivalio metu „Aura 32“ metu, didžiausio žiūrovų dėmesio susilaukė lietuvių publikai neįprastas šokio spektaklis, kuriame tiek atlikėjai, tiek žiūrovai ir aptarnaujantis spektaklio personalas turėjo būti visiškai… nuogi. Nusimesti drabužius ir apnuoginti kūnus bei sielas kvietė žinoma choreografė iš Vengrijos Márta Ladjánszki. Tąkart spektaklis susilaukė tokio publikos dėmesio ir pasisekimo, kad patekti į šią retą patirtį Kauno dramos teatre bilietų neužteko visiems norintiems. Šiandien, festivalio „Aura“ organizatoriai intensyviai ruošiasi artėjančiam vienam svarbiausių metų renginių spalį ir vėl laukia menininkės M. Ladjanszki viešnagės mieste, kviesdami ne tik stebėti, bet ir patiems sudalyvauti naujausio natūralistų spektaklio statyme. 

„Ar kada nors buvote scenoje nuogi? Kokia buvo jūsų patirtis? Ar norėtumėte būti dalis tyrinėjimo, kuriame jūsų ir kitų nuogumas atsiskleidžia saugioje erdvėje, kurioje nyksta ribos tarp atlikėjų ir žiūrovų?“, teigiama viešame kvietime prisijungti prie nuogalių šokio spektaklio dirbtuvių. „Tai bus ne tik šokio dirbtuvės, bet ir bendradarbiavimas tarp dalyvių naudojant metodą, kurį Márta Ladjánszki sukūrė ilgamečio projekto „Šokio pasirodymų su nuogais žiūrovais“ metu, kuriuos vainikuos unikali patirtis dalyvaujant  dviejuose viešuose dirbtuvių pristatymuose spalio pradžioje Vilniuje bei Kaune, – išjausti bendrystę per kūnus kviečia festivalio komanda.

Organizatorių nuotr.

Vengrijos šiuolaikinio šokio inovatorės Ladjánszki dirbtuvėse dalyvauti galės 15 žmonių, kuriuos žinoma menininkė lydės intymiame savo kūno ir jo santykio kitų nuogumo apsuptyje procese, kurio tikslas unikali patirtis, padėsianti nusimesti nuogumą lydinčius stereotipus ir patyrinėti save dar neišbandytais rakursais. Savo autentišku požiūriu į kūną, menininkė kvies naujai persvarstyti pasitikėjimo savimi ir kitais temą, įžvelgti žmoguje slypinčias proto ir kūno galias, apie kurias net neįtariama, kol nenusimetami apvalkalą primenantys drabužiai.

„Šokio pasirodymų su nuogais žiūrovais“ serija buvo sukurta bendradarbiaujant su L1 asociacija ir Vengrijos natūralistų virtualiu klubu (NaVKE), o pagrindinė idėja kilo Mártai Ladjánszki dar 2007 m. Tuo metu natūralistai galėjo stebėti keletą jos sėkmingų šokio pasirodymų, 2018 m. buvo pradėta ilgalaikė programa ir nuo to laiko bet kas, kas pasiryžo stebėti pasirodymą nuogas, galėjo prisijungti kaip žiūrovas.

Organizatorių nuotr.

Registracija į dirbtuves vyksta rugsėjo 9 d. užpildžius registracijos formą.

Daugiau informacijos apie renginį rasite festivalio puslapyje www.dancefestival.lt, menininkė skatina kilus klausimams dėl dalyvavimo spektaklyje susisiekti asmeniškai martaatwork@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių