Debiutų festivalis belsis, kol atidarys (programa)

Penktadienį ir šeštadienį „Švyturio menų doke“ Klaipėdoje vyksiančiame debiutų festivalyje „Belsti, kol atidarys“ bus galima pamatyti Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Režisūros katedros studentų diplominius darbus.

Keturi veiklūs Klaipėdos jaunieji režisieriai susibūrė bendram projektui, anot jų, kad  parodytų, jog jaunas kūrėjas gali kurti savo šalyje ir daryti įtaką socialinės gerovės kūrimui.

Jie Klaipėdos visuomenei pristatys savo diplominius spektaklius: Olego Bogajevo „Kelias žemyn be sustojimų“, Jeano Genet „Kambarinės“, Anders Duss „Tu ir vėl Dievas“ ir Kobo Abės „Moteris smėlynuose“.

Abi dienas po festivalio stogu veiks paroda „Emigracija“, kurią parengė kūrybinė komanda „Kolektyvinis sodas“, skambės muzika: koncertuos dvi klaipėdiečių grupės –„I 4 Combo“ džiazmenai ir „Flaer“ rokeriai.

Taip pat festivalio metu vyks diskusija, kurioje, rengėjų žodžiais, bus ieškoma atsakymų į spektakliuose keliamus klausimus.

„Taip jau nutiko, kad Laisvasis teatras priglaudė po savo sparnu keletą „besidiplomuojančių“ režisierių. Tiksliau, jie patys pasiprašė priglaudžiami. Ir iš viso to glaudimosi išėjo toks lyg ir festivaliukas. Kokia čia kokybė bus, kol kas neaišku, betgi pamatysim. Vis dėlto šaunu, kad jauni žmonės bando, daro, eina į viešumą. O kadangi jau nuo pat savo veiklos pradžios deklaravome, kad vienas svarbiausių Laisvojo teatro tikslų – sudaryti sąlygas jaunųjų debiutui, tai ir bandom dabar įgyvendinti“, – dėstė renginio organizatorius Laisvojo teatro režisierius Nerijus Gedminas.

Programa

„Švyturio menų doke“ (Naujoji Uosto g. 3)

Gegužės 27 d.

17.30 val. – festivalio atidarymas.

18 val. – A.Duss „Tu ir vėl Dievas“ (rež. Erika Mažulienė) Mažojoje salėje.

19.30 val. – kūrybinės grupės „Kolektyvinis sodas“ parodos „Emigracija“ atidarymas Mažosios salės balkone.

20 val. – „Moteris smėlynuose“ pagal K.Abės romaną (inscenizacijos aut. ir rež. Donatas Savickis) Didžiojoje salėje.

21.30 val. – džiazo grupės „I 4 Combo“ koncertas Mažojoje salėje.

Gegužės 28 d.

14 val. – J.Genet „Kambarinės“ (rež. Milginta Palubinskaitė) Mažojoje salėje.

16 val. – O.Bogajevo „Kelias žemyn be sustojimų“ (rež. Viktorija Ibragimova) Didžiojoje salėje.

18 val. – Arbatos / diskusijų klubas Mažojoje salėje.

19 val. – festivalio uždarymas su grupe „Flaer“ Didžiojoje salėje.

Bilietų kainos: vieno spektaklio – 14 Lt, studentams, moksleiviams, senjorams ir neįgaliesiems – 7 Lt nuolaida; už dieną – 20 Lt (10 Lt su nuolaida); už abi dienas – 35 Lt (20 Lt su nuolaida).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių