Estrados grandas Stasys Povilaitis turi progą švęsti

Tikra ir negęstanti Lietuvos estrados žvaigždė – taip drąsiai galima pasakyti apie 50-metį scenoje šiemet švenčiantį Stasį Povilaitį. Gerbėjai jį galės vėl išgirsti jau netrukus. Mat maestro ruošiasi į grandiozinį turą, kurio koncertai vyks didžiausiose šalies arenose.

Muzika – kaip vaistas

Visiems puikiai žinomas šlagerių karalius S.Povilaitis scenoje – jau pusė amžiaus. Kelių kartų niūniuojami nesenstantys „Švieski man vėl”, „Dar širdyje ne sutema”, „Sudeginti tiltai”, „Laimės vainikas” ir daugelis kitų jo šlagerių skambės šventiniuose koncertuose kovo mėnesį.

„Jeigu paklaustumėte, kas pasikeitė per tuos 50 metų, atsakyčiau, kad niekas. Žmonės į koncertus susirenka tokie pat laimingi ir gražūs, juk muzika – tai vaistas, kuris veikia geriau nei bet kuris medicininis preparatas. O dabar, kai Lietuvoje tiek daug problemų, primygtinai siūlyčiau visiems pasinaudoti muzikos terapija”, – juokavo visada besišypsantis, šiemet 66 metų gimtadienį atšventęs S.Povilaitis.

Atviras scenos žmogus

„Būsiu scenoje ir dainuosiu tol, kol manęs reikės bent vienam mano gerbėjui. Esu scenos žmogus, man kaip oras reikalinga muzika, o didžiausias įvertinimas – pilnos koncertų salės. Kiekviena mano daina gimė įkvėpta gyvenimiškos situacijos, išgyvenimų ir atradimų, tad galiu sakyti, kad kiekviename žingsnyje buvau tiesiog atviras žmogus”, – kalbėjo dainininkas.

Puikiai visai Lietuvai žinomas vyras sakė nežinantis savo sėkmės recepto, tačiau neabejoja, kad prie jos prisidėjo pakeliui sutikti žmonės. Tai, kad dainininkas per penkias dešimtis metų neprarado populiarumo, rodo ne tik laimėti apdovanojimai, bet ir pilnos salės publikos.

Ypatingą sukaktį minėsiančiam S.Povilaičiui jubiliejiniame ture akompanuos Kauno bigbendas bei Šiaulių kamerinis orkestras, o scenoje dvi valandas skambės visi gerbėjų itin mėgstami maestro kūriniai. Su Lietuvos popscenos legenda koncertuose pasirodys ir Mantas Jankavičius bei Karina Krysko-Skambinė, o renginius ves aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Stulbinama karjera

Lietuvos popscenos legenda pirmąkart į žymiąją Palangos vasaros estradą užkopė dar besimokydamas mokykloje.

Kiek vėliau buvo pastebėtas talentų ieškančio kompozitoriaus Miko Vaitkevičiaus ir pakviestas dainuoti grupėje „Ritmas”.

Paskui S.Povilaitis pradėjo koncertuoti Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje su „Nemuno žiburių” ansambliu, o vėliau – ir su „Nerijos” bei Miko Suraučiaus ansambliais.

Netrukus tapo žinomas visoje šalyje. Per 50 metų S.Povilaitis surengė keliolika tūkstančių koncertų ir išleido net 22 albumus.

S.Povilaitį galima drąsiai vadinti ne tik šlagerių karaliumi, bet ir tikra lietuviškos popmuzikos scenos legenda, kuri tapo muzikos autoritetu kelių kartų Lietuvos žmonėms.

Gerbėjų šis dainininkas turi pačių įvairiausių –  ir ištikimų bendraamžių, kuriems „Sudeginti tiltai“ primena jaunystės šėliones, ir jaunimo, kuris „Švieski man vėl“ savo vakarėliuose traukia taip pat audringai kaip kažkada jų tėvai ar net seneliai.

Turą pradės Klaipėdoje

Padainuoti vienoje scenoje su maestro yra kone kiekvieno atlikėjo garbės reikalas. Visai neseniai tuo galėjo pasimėgauti M.Jankavičius – su S.Povilaičiu jį suvedė muzikiniai apdovanojimai M.A.M.A. Pasirodymas tapo toks sėkmingas, kad dainininkai jį žada pakartoti ir jubiliejinių koncertų metu.

Ištikimiausius gerbėjus legendinė estrados žvaigždė savo auksinį kūrybos jubiliejų kviečia švęsti kartu grandioziniuose koncertuose Klaipėdoje, Šiauliuose, Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje.

Turą po Lietuvą S.Povilaitis pradės kovo 1-ąją pajūryje – uostamiesčio „Švyturio“ arenoje. Kovo 8 d. jis koncertuos „Šiaulių“ arenoje; kovo 17 d. – „Siemens“ arenoje Vilniuje, kovo 23 d. – „Žalgirio“ arenoje Kaune ir kovo 28 d. – „Cido“ arenoje Panevėžyje.

Vizitinė kortelė

S.Povilaitis gimė 1947 m. sausio 15 d. Kaune.

Mokėsi Kauno 4-ojoje vidurinė mokykloje bei specialiojoje muzikos mokykloje, kurioje lankė smuiko ir obojaus pamokas. Dainavo Kauno radiofono berniukų chore.

1961 m. išvyko į Palangą, kurioje baigė aštuonmetę mokyklą ir įsidarbino statybininku. Mokslus tęsė vakarinėje mokykloje. Su vienminčiais buvo subūręs jaunimo estrados ansamblį.

1965 m. išvyko į Vilnių studijuoti žurnalistikos, ten jį pastebėjo kompozitorius M.Vaitkevičius ir pakvietė dainuoti ansamblyje „Ritmas“, kuris koncertavo naktiniame bare „Dainava“.

1967 m. tapo Baltijos šalių konkurso „Liepojos gintaras“ laureatu.

1968 m. apdovanotas diplomu konkurse „Vilniaus bokštai”.

1970 m. pelnė laureato vardą konkurse „Lenkų daina”.ir tapo Nacionalinės filharmonijos ansamblio „Nemuno žiburiai“ solistu. Su šiuo ansambliu apkeliavo visą Sovietų Sąjungą.

1973 m., iširus „Nemuno žiburiams“, prisijungė prie ansamblio „Nerija“ ir netrukus sulaukė milžiniško populiarumo.

1979 m. pradėjo koncertuoti su M.Suraučiaus ansambliu, bet vėl grįžo į „Neriją“.

1984–1987 m. dalyvavo viešbučio „Lietuva“ varjetė programose.

Nuo 1988 m. iki pat šiol rengia autorines programas ir koncertuoja Lietuvoje bei užsienyje.

1991 m. apdovanotas Antano Šabaniausko premija.

1993 m. apdovanotas Naujosios komunikacijos mokyklos „Gintarinės palmės“ premija už nacijos formavimą.

1997 m. už nuopelnus muzikai pagerbtas „Bravo” premija.

Apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino V laipsnio ordinu.

2013 m. M.A.M.A. apdovanojimuose įvertintas už nuopelnus Lietuvos muzikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Mano pagarba Dainininkui. Tikras talentas ir profesionalas.

Egidija

Egidija portretas
Puikus dainininkas. Laukiam pasirodymo kovo 23 d Kaune! Sveikatos ir sėkmės!

Angelytė

Angelytė portretas
Parašykit kas buvote koncerte, ar verta eiti, ar patiko?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių