Teisėsauga kol kas nekomentuoja, ar tirs galimą „Beta Media“ sukčiavimą

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) trečiadienį kreipėsi į teisėsaugą prašydama ištirti apie bankrotą paskelbusios apsipirkimo svetainių beta.lt ir grupinis.lt valdytojos „Beta Media“ galimą  sukčiavimą. Kai kurių teisėsaugos institucijų atstovai patvirtino gavę prašymą, tačiau kol kas negalėjo pasakyti, ar pradės tyrimus.

Vartotojų tarnybos atstovė Dalia Malinauskienė BNS pranešė, kad tokie raštai išsiųsti Generalinei prokuratūrai, Policijos departamentui, Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).

„Aprašome gautus prašymus ir visą informaciją bei prašome įvertinti ir imtis veiksmų pagal kompetenciją“, – sakė D. Malinauskienė.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS patvirtino, kad tarnybos pranešimas gautas, tačiau sprendimų dar nėra.

„Teoriškai gavus medžiagą per 10 dienų yra priimamas sprendimas, ar pradėti ikiteisminį tyrimą, ar ne“, – sakė R. Matonis.

Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė BNS taip pat teigė, kad institucija raštas dėl „Beta Media“ perduotas nagrinėti.

Pasak VMI Kontrolės departamento direktorės Kristinos Jakštienės, inspekcija šiuo metu nevertina įmonės.

„VMI nuolat atlieka mokesčių mokėtojų rizikingumo vertinimą (...). Jei atlikus rizikingumo vertinimą VMI kyla pagrįstų klausimų dėl mokestinių pažeidimų, sprendžiama dėl kontrolės veiksmų“, – vėliau trečiadienį BNS sakė K. Jakštienė.

FNTT atstovai situacijos BNS pakomentuoti kol kas negalėjo.

Pasak VMI Kontrolės departamento direktorės Kristinos Jakštienės, inspekcija šiuo metu įmonės atžvilgiu nevykdo kontrolės veiksmų.

„VMI nuolat atlieka mokesčių mokėtojų rizikingumo vertinimą (...). Jei atlikus rizikingumo vertinimą VMI kyla pagrįstų klausimų dėl mokestinių pažeidimų, sprendžiama dėl kontrolės veiksmų“, – vėliau trečiadienį BNS sakė K. Jakštienė.

FNTT atstovai situacijos BNS pakomentuoti kol kas negalėjo.

Antradienį D. Malinauskienė BNS sakė, kad vartotojai tarnybai skundėsi, jog prieš paskelbdama apie bankroto inicijavimą „Beta Media“ skelbė 20-30 proc. nuolaidas, todėl ji jau tuomet galėjo žinoti, kad negalės įvykdyti įsipareigojimų, o tai gali  būti sukčiavimas.

Naujausiais VVTAT duomenimis, nuo penktadienio sulaukta beveik 300 vartotojų skundų, kad jie negali pasinaudoti per  beta.lt ir grupinis.lt pirktais įvairių paslaugų kuponais. Žmonių patirti nuostoliai siekia nuo 20 iki 2 tūkst. eurų.

„Beta Media“ apie ketinimą inicijuoti bankrotą pranešė praėjusį penktadienį, išsiuntusi klientams elektroninį laišką. Bendrovės direktorius ir vienintelis akcininkas Raimundas Adomaitis BNS pirmadienį teigė, kad netrukus bus pateiktas ieškinys teismui prašant iškelti bankroto bylą.

Vilniaus apygardos teismo atstovė Lina Nemeikaitė BNS pranešė, kad teismas „Beta Media“ vadovo ieškinio dėl bankroto bylos iškėlimo dar nėra gavęs.


Šiame straipsnyje: Beta Mediasukčiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nekomentuoja

Nekomentuoja portretas
uz kiek netirs?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių