Čepkelių raiste įkliuvo šeši gruzinai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį pasienyje su Baltarusija sulaikyti šeši nelegalūs imigrantai iš Gruzijos ir juos gabenti turėjęs Baltarusijos pilietis.

Šeštadienį pasienyje su Baltarusija sulaikyti šeši nelegalūs imigrantai iš Gruzijos ir juos gabenti turėjęs Baltarusijos pilietis.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, netoli nuo sienos su Baltarusija esančiame Varėnos rajono Kabelių kaime patruliavę VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai patikrinti sustabdė vienatūrį „Ford Galaxy“ baltarusiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Mašiną vairavęs 35 metų baltarusis į Lietuvą buvo atvykęs legaliai ir pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. Į pareigūnų klausimą apie viešnagės šioje nuošalioje vietoje tikslą baltarusis atsakė atvykęs paimti pasiklydusių žmonių.

Toks užsieniečio paaiškinimas pasieniečiams sukėlė įtarimų, todėl specialiosios užkardos pareigūnai bei jiems talkinę kolegos iš Kabelių užkardos ėmėsi tikrinti aplinkines vietoves. Po kelių valandų Čepkelių raiste pasieniečiai pastebėjo ir sulaikė šešis klaidžiojusius vyrus. Jie neturėjo jokių dokumentų ir prisistatė Gruzijos piliečiais. Užsieniečių amžius, pasak jų pačių, nuo 25 iki 57 metų.

Pasak Kabelių pasieniečių, gruzinai nesiorientavo vietovėje ir savo jėgomis tikrai patys iš raisto nebūtų išėję, juolab kad jau buvo pradėję temti. Jei užsieniečiai dar porą valandų būtų praleidę šioje pelkėtoje vietoje, jie galėjo ir sušalti ar įklimpti raiste.

Čepkelių raisto apylinkes dar iššukavo VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi, bet jie daugiau nieko įtartino neaptiko.

Varėnos rinktinės pasieniečiai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo bei neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną pradėjo ikiteisminį tyrimą. Baltarusijos pilietis uždarytas į areštinę. Gruzinai likusią savaitgalio dalį praleido Kabelių užkardoje įrengtoje laikino sulaikymo patalpoje. Jų apklausas pirmadienį tęsė įvykio aplinkybes besiaiškinantys VSAT tyrėjai.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 148 nelegaliai į Lietuvą bandžiusius patekti Gruzijos piliečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių