Skandalas Klaipėdos progimnazijoje: direktorė įtariama neblaivi buvusi darbe

Ketvirtadienio rytą įtarus, kad Klaipėdos „Pajūrio“ progimnazijos direktorė į darbą atėjo neblaivi, iškviesti pareigūnai. Moteris atsisakė tikrintis blaivumą, nuvežus į ligoninę kraujo patikrinimui, tyrimo ji taip pat nesutiko atlikti ir tą patį vakarą pasiprašė atleidžiama iš darbo.

Ketvirtadienį 9 val. ryto į „Pajūrio“ progimnaziją buvo iškviesti pareigūnai, gavę pranešimą, kad į darbą galbūt neblaivi atėjo mokyklos direktorė.

Kas iškvietė policininkus, neskelbiama. Remiantis mokyklos interneto tinklalapiu, mokyklai vadovauja Julija Archišina.

Faktą apie neblaivią progimnazijos direktorę patvirtino ir Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus, iš pat ryto į trumpąją spaudos konferenciją ta tema pakvietęs žurnalistus.

„Vakar gavus informaciją, kad vienos progimnazijos direktorė darbe pasirodė galbūt neblaivi, dėl šiurkštaus darbo pareigų pažeidimų buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas“, – teigė meras.

Ketvirtadienio rytą A. Vaitkų pasiekė progimnazijos vadovės J. Archišinos prašymas atleisti ją iš pareigų.

Mero teigimu, jam vadovaujant, tai jau ne pirmas atvejis, kai švietimo įstaigų vadovai darbo vietose pasirodo neblaivūs.

„Vakar buvo vienas tų atvejų „Pajūrio“ progimnazijoje. Labai liūdna, labai gaila, kad pedagogai sau leidžia piktnaudžiauti šioje srityje. Tai yra tie žmonės, kurie turėtų rodyti pavyzdį“, – spaudos konferencijoje kalbėjo meras.

Pradėtas tyrimas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 98 straipsnį – neblaivaus darbuotojo pasirodymas darbo vietoje.

Pernai dėl piktnaudžiavimo alkoholiu darbo neteko darželio „Inkarėlio“ vadovė Rima Savva, kai darbo vietoje pasirodė apsvaigusi, jai nustatytas 1,75 promilės girtumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zao

Zao portretas
Ruskij mir

>Sigitas

>Sigitas portretas
Tokio buko pritempinėjimo dar neteko skaityti. Nežinau, ar beverta stebėtis kai kurių komentatorių minčių vingiais. Ko gero, nebe. Reikia visiems išmokti daugiau mąstyti, nepasiduoti manipuliacijoms.

Sigitas

Sigitas portretas
Čia aš nežadu peikti, ar ginti dabar jau eks. mokymo įstaigos vadovę, bet yra bet. Savaime aišku tokie mokymo įstaigoje įvykę neigiami veiksniai visumuoje teršią miesto mokymo įstaigų visumą. Pilnai tikiu tokie neigiami veiksniai vyksta ir dėl Švietimo mokymo ugdymo ministerijos sistemos vykdomos bukos reformos. Nes mokymo įstaigų vadovai, mokytojai, moksleiviai dabar patapo tos Seimo ir Vyriausybės politinės partinės konjuktūrinės įkaitais. Ar toji jų vykdoma buka reforma, ar ne paveikė morališkai-psichologiškai Lietuvoje esančias mokymo įstaigas, tai aišku kad paveikė. Todėl Klaipėdos miesto valdžia turi mūrų stoti dėl Klaipėdos mieste esančių mokymo įstaigų tolimesnės būsenos, o ne keliaklupščiauti, kaip tai buvo pradėją daryti ankstesnieji miesto valdžioje buvusieji, kai nuo arti 2009 m. buvo prasidėjusi Švietimo mokymo ugdymo ministerijos sistemos vykdoma buka reforma.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių