Įspėjimų nepaisė ir nukentėjo

Šių dienų realybė – pasakomis tiki ne tik vaikai. Akivaizdus tokio pasakymo įrodymas – 62 metų moters pareiškimas policijai po to, kai ji patikėjo, jog gali laimėti nemokamą važiavimą viešuoju Klaipėdos transportu visus metus.

Jau daugiau nei mėnesį klaipėdiečiai juokiasi iš naivaus sukčių siekio juos apmulkinti, gundant galimybe gauti nemokamą miesto viešojo transporto kortelę.

Pradžioje apgavikai teigė, kad tokios kortelės dalijamos kiekvienam to norinčiajam, tereikėjo pateikti reikalaujamus duomenis.

Šiek tiek vėliau jie patobulino savo sukurtą masalą ir teigė, kad galimybės visus metus nemokamai važinėti miesto viešuoju transportu nusipelnys loterijos laimėtojai.

Netrukus po to, kai pasklido šie skelbimai, viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ vadovas Gintaras Neniškis pateikė komentarą dienraščiui „Klaipėda“. Jis patikino, kad jo įstaiga nerengia jokių loterijų ir nedalija nemokamų kortelių, visa tai, kas rašoma skelbime, prieštarauja įmonės politikai ir nuostatoms.

Netrukus ši informacija buvo išplatinta.

Be to, žmonės be užuolankų komentavo, kad skelbimas – melagingas, kad tai sukčių spąstai, aiškino, kokiu būdu siekiama suvilioti žmones išduoti prieigą prie jų banko sąskaitos.

Nepaisant to, liepos 13-ąją 62 metų moteris susigundė galimybe esą nemokamai važinėti miesto autobusais.

Ji paspaudė neva reklaminiame straipsnyje buvusią nuorodą, suvedė reikalaujamus duomenis, o po to nustebo pamačiusi, kad iš jos banko sąskaitos dingo beveik 50 eurų. Į policiją moteris kreipėsi tik liepos 22 d.

Ar sukčiai pasisavino visus jos sąskaitoje buvusius pinigus, policijos skelbiamoje kriminalinių įvykių suvestinėje nepranešama.

Miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas, ieškoma kaltininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių