Skundžiasi, o problemų nėra?

Klaipėdietis pasipiktino išvydęs tiesiai priešais laiptinę pastatytą automobilį. Tačiau ar tikrai, taip mašiną palikęs jos savininkas pažeidė taisykles ir yra vertas nuobaudos?

Savivaldybės interneto svetainėje vienas miestietis paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kad automobilis iš tiesų pastatytas priešais laiptinę. Žmogui kilo klausimas, ar dėl to šioje vietoje iš tikrųjų gali būti fiksuojamas pažeidimas.

Nors mašina ir palikta priešais laiptinę, tačiau nuotraukoje matyti iš kairės pusės esantis nuolydis neįgaliojo ar kūdikio vežimėliui. Ši įvaža yra prieinama kiekvienam gyventojui ir nėra užblokuota. Taip pat – ir iš kitos pusės.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis, jeigu automobilis pastatytas priešais laiptinę ir net jei jo galinė kėbulo dalis šiek tiek „užlindusi“ ant šaligatvio, nėra jokio pažeidimo.

Turėjome atvejų, kai automobilius palikdavo taip arti  laiptinių, kad tų daugiabučių gyventojai net negalėjo atidaryti durų.

M. Poimanskis pabrėžė, kad automobilį priešais laiptinę palikti draudžiama tuo atveju, kai tai žymi kelio ženklai ar pats šaligatvis pažymėtas geltona linija. Tokiu atveju automobilio savininkas gali būti nubaustas.

Uostamiestyje vietų trūkumas daugiabučių kiemuose – vis dar išlieka problema, todėl kai kur įrengti ženklai, leidžiantys statyti automobilius ir ant šaligatvių.

Kaip teigė vedėjas, uostamiestyje yra tokių daugiabučių kiemų, kur nėra šaligatvių, todėl pasitaikydavo atvejų, kai automobiliai užstatydavo įėjimus prie laiptinių, ir žmonės negalėdavo nei įeiti, nei išeiti iš daugiabučio.

„Turėjome atvejų, kai automobilius palikdavo taip arti laiptinių, kad tų daugiabučių gyventojai net negalėjo atidaryti durų, tokiu atveju, aišku, tai yra pažeidimas“, – teigė M. Poimanskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vardenis Pavardaitis

Vardenis Pavardaitis portretas
...išėjus iš laiptinės įprastai patenki ant šaligatvio, o ne išeini tiesiai į važiuojamąją dalį, todėl natūralus klausimas ką automobiliai veikia ant šaligatvio...

to jokiu liniju

to jokiu liniju portretas
eik išsiblaivyk..

Jokių linijų

Jokių linijų portretas
Su burliokais reikia kariauti be jokių raudonų linijų. Jeigu Ukraina galės smogti okupantamas taip, kaip numato jų gen.štabas, tuomet burliokai supras, kad jiems šakės. Banditų logika labai paprasta, kas stipresnis, tas teisus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių