Nustebino vaizdas uostamiesčio centre: ką sau leidžia pėstieji?

Dažniausiai miestiečiai keiksnoja vairuotojus dėl jų nemandagaus elgesio su pėsčiaisiais. Tačiau vienas vaizdo įrašas parodė, kas iš tiesų vyksta pačiame uostamiesčio centre. Degant raudonam šviesoforo signalui, pėstieji elgiasi tarsi avinų banda. Nufilmuota, kaip į gatvę kūdikio vežimėlį stūmė net vaiko motina.

Socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Reidas TV“ klaipėdiečiai pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota situacija Liepų ir Herkaus Manto gatvių sankryžoje.

Vairuotojo automobilio vaizdo registratorius nufilmavo situaciją ties šviesoforu reguliuojama sankryža.

Išsukęs iš automobilių stovėjimo aikštelės prie Klaipėdos savivaldybės, žmogus turėjo sustoti prie šviesoforo, nors jam degė žalia šviesa, o pėstiesiems – raudona.

Pirmiausia automobiliui prieš pat nosį į gatvę nėrė paspirtukininkas. Jis perėja važiavo, paspirtuko nesiteikė stumtis.

Tuo metu į važiuojamąją dalį pėstieji pasipylė iš abiejų pusių. Į gatvę išpėdino šviesiais rūbais vilkintis vyras, paspirtuką pasispirdamas iššoko ir paauglys.

Iš kitos pusės į gatvę pirmoji iškulniavo motina, prieš save stumdama kūdikio vežimėlį.

Paskui ją pėdino dar trys žmonės.

Tik viena pėsčioji kantriai stovėjo ant šaligatvio ir nežengė į gatvę. Šalia buvusi kita moteris lyg ir žengė pusę žingsnio į priekį, tačiau sugrįžo atgal ant šaligatvio.

Tuo metu pėsčiųjų srautas nesibaigė, gatve jau žingsniavo dar keturi žmonės. Tačiau tuo momentu nebuvo matyti, ar pėstiesiems vis dar degė raudona šviesa.

Vaizdelį pasižiūrėję klaipėdiečiai piktinosi, kad vienodos taisyklės ir atsakomybė turėtų būti taikomos ir pėstiesiems.

„Na, pasitaiko vienas, antras žlibas, bet kad tiek...“ – stebėjosi vienas vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Pėstieji jums ne zuikiai, kad bėgiotu suglaude ausis. Duokit jiems tiek pat laiko kiek automobiliams ir problemos nebus.

nu jūs ir žvėrys

nu jūs ir žvėrys portretas
tikrai karo reik kad atsipeikėtumėt Rado problema viso miesto mastu

Nuomonė

Nuomonė portretas
Pėstieji elgiasi neatsakongai tai dėl to galima pritarti. Ten reiktų vietoje stebėti kokios yra aplinkybės, gal būt šviesoforą toje vietoje reiktų nuimti jei judėjimo srautas mažas. Bet gal būt šviesoforas yra pastatytas dėl to kad pėsčiųjų srautai dideli, tuomet tik policijos patrulis ir baudos liktų.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių