Mokyklose rūkalius fiksuos detektoriai

Klaipėdos Vytauto didžiojo gimnazijoje įrengtas pirmasis elektroninių cigarečių detektorius. Prietaisas pagal įvairių medžiagų koncentraciją ore nustatys, ar patalpoje buvo rūkoma, ir skleis ne tik garsą, bet taip pat siųs pranešimus į mokyklos darbuotojų telefonus. Elektroninių cigarečių detektorius ketinama įrengti ir kitose miesto mokyklose, tam bus skirta apie 88 tūkst. eurų.

Kaip teigė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, savivaldybė kartu su policijos pareigūnais numatė, ką reikėtų daryti, kad uostamiestyje elektroninių cigarečių ir narkotinių medžiagų vartojimas tarp jaunimo mažėtų.

Viena tokių prevencinių iniciatyvų ir yra įrengti elektroninių cigarečių detektorius, kurie fiksuotų ir siųstų pranešimus apie rūkančius moksleivius mokyklų darbuotojams.

„Prietaisas fiksuoja ore esančius aerozolius ir kitas medžiagas, kurias išskleidžia elektroninės ar paprastos cigaretės, būtent Vytauto Didžiojo gimnazijoje ketiname įrengti apie 30 matuoklių. Tokiu atveju moksleiviai nebeturės galimybės rūkyti mokyklos viduje“, – teigė A. Vaitkus.

Šiuo metu Vytauto Didžiojo gimnazijoje detektorius įrengtas berniukų tualete. Šis prietaisas gali būti lengvai išmontuojamas ir įrengtas bet kurioje kitoje mokyklos vietoje.

„Prietaisas, užfiksavęs, kad patalpoje rūkoma, siunčia pranešimus į mokyklos darbuotojų telefonus, turime įsidiegę programėles, kurios ir informuoja, kelintą valandą buvo užfiksuotas tam tikras aerozolių kiekis ore. Pagal laiką peržiūrime kameras, kas tuo metu įėjo į patalpą, kas išėjo, ir tada galime patikrinti tų moksleivių kuprines“, – aiškino Vytauto Didžiojo gimnazijos socialinė pedagogė Viktė Norvaišienė.

Kaip teigė mokyklos darbuotojai, pastarosiomis dienomis mokykloje nebuvo užfiksuotas nė vienas atvejis, kad būtų rūkoma vaikinų tualete.

Tokie dūmų matuokliai bus įrengti dešimtyje uostamiesčio mokyklų, o jų įsigijimui ir įrengimui savivaldybė ketina skirti apie 88 tūkst. eurų.

Kaip teigė meras, dalis matuoklių turėtų būti įrengti dar iki kitų mokslo metų pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Che

Che portretas
Stulpino progminazijoj tulikuose jau rukyklos- kitaip nepavadinsi

Efa

Efa  portretas
Uz pavesine lauke,sedekit ir rukykit ...nuodykites ....mieli teveliai juk uz jusu uzdirbtus pinigus jie ruko ,mokykla turi zinias duoti ,o negaudyti ir rupintis jusu vaiku sveikata ....gal tuos pinigus panaudokime kitur

Ja ja, naturlich

Ja ja, naturlich portretas
Ar ilgai tas suddetektorius kabes???? Oj, nukrito ir nepataisomai sugedo... Pinigai i bala. Skaitmenizacijos dalbajobai, atsiminkite visiems laikams, ZMOGUS yra kurybinga natura, visokie draudimai tik paskatina priespriesa!!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių