Garažų bendrijoje „Sankryža“ – nemaloni staigmena mersedeso savininkui

Svetimas daiktas užkliuvo vandalams. Supratę, kad jų niekas nestebi, chuliganai ėmėsi niokoti ne savo turtą.

Miesto policijos komisariatui pranešta apie vandalizmo atvejį pietinėje miesto pusėje. Antradienį apie 7 val. ryto atėjęs į garažų bendriją „Sankryža“, kuri yra netoli Smiltelės gatvės, žmogus rado savo „Mercedes-Benz“ markės automobilį suniokotą.

Kažkas apipurškė jį dažais, apibraižė ir pagrobė vienus valstybinius numerius.

Pareiškime policijai mašinos savininkas nurodė, kad jam padaryta žala – 1 730 eurų.

Mašiną garažų masyve prie mūrinių statinių eilės žmogus paliko ketvirtadienį. Antradienį ryte rado ją suniokotą.

Nukentėjusysis ir pats ėmėsi žygių sužinoti, kas padarė jam nuostolių. Jaunas žmogus socialiniuose tinkluose paskelbė žinią apie šį įvykį ir paprašė atsiliepti ką nors žinančius ar mačiusius žmones.

Bet kokia informacija – vertinga ir gali padėti tyrėjams.

Garažų bendrijos pirmininkas Ronaldas Urbutis patikino, kad toks išpuolis per kelis dešimtmečius trunkančią bendrijos istoriją – vienas pirmųjų.

Vos už kelių metrų nuo apibraižyto ir apipurkšto mersedeso, taip pat prie garažų sienos, stovi kito žmogaus mašina – irgi juoda, bet kitos markės. Tačiau jos vandalai kažkodėl nelietė. Galbūt tai atsitiktinumas, o gal mersedesas nukentėjo neatsitiktinai?

Pasirodo, „Mercedes-Benz“ savininkas nėra bendrijos narys, jis tik išsinuomojo garažą, bet automobilio jame nepastatė.

Nespėliodamas apie nusikaltimo motyvus bendrijos pirmininkas minėjo vienintelę problemą – nemalonią kaimynystę, apie kurią dienraštis „Klaipėda“ ne kartą rašė. Už garažų bendrijos tvoros, arčiau Pauliaus Lindenau mokymo centro, yra krūmais apaugęs plotas, tapęs priebėga narkomanams ir girtuokliams.

Priklausomi nuo svaigiųjų medžiagų asmenys, nors į garažų masyvą nesibrauna, bet panaudotus švirkštus ir kitas šiukšles meta per tvorą. Teritoriją nuo šių pavojingų šiukšlių tenka valyti kone kasdien.

Policininkai šios vietos esą vengia, medikai bodisi leisgyvių pacientų, aplinkinių namų gyventojai lenkia šią vietą iš tolo. Pažadai iškirsti krūmus ir išvaikyti iš čia tįsančius svaigalų vartotojus kol kas neištesėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių