S. Skvernelis: dalis jaunuolių netampa policininkais, nes nepraeina narkotikų testo

Dalis jaunuolių Lietuvoje netampa policijos pareigūnais, nes neišlaiko narkotikų testo, teigia opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis, ekspremjeras Saulius Skvernelis.

„Viena iš problemų, kad jie narkotikų testų nepraeina. Tai va tas skatinimas, kalba apie legalizavimą narkotikų daro tai, kad vaikai yra paveikti narkotikų“, – pirmadienio vakarą LRT televizijos transliuotose Seimo rinkimų debatuose kalbėjo S. Skvernelis.

Politikas taip pat tvirtino, kad dalis jaunuolių negali įsidarbinti policijoje ar tarnauti karo tarnyboje dėl savo psichologinės ir psichiatrinės būsenų.

„Tai yra dvi pagrindinės ligos, dėl kurių jaunuoliai negali tarnauti tiek kariuomenėje, tiek ir vidaus reikalų sistemoje“, – komentavo ekspremjeras.

Policijos departamento duomenimis, šiuo metu Lietuvoje trūksta apie 1400 arba 18 proc. policijos pareigūnų.

Šiuo metu policijos pareigūnais norintys tapti jaunuoliai tai gali padaryti trimis būdais: baigti pirminį profesinį mokymą Lietuvos policijos mokykloje, baigti Teisės ir policijos veiklos bakalauro studijas Mykolo Romerio universitete arba baigti įvadinio mokymo kursus, kuriuos organizuoja Lietuvos policijos mokykla.


 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šančių ,,kibiras,,

Šančių ,,kibiras,, portretas
Iš serijos-,,darei kareivių,neduodame ginklų,nes jie myli Rusiją,,ane

Armonautė \\\\\.../////

Armonautė  \\\\\...///// portretas
Dėkokit man.

Anonimas

Anonimas portretas
YES...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių