Linkėjimai Klaipėdai – iš Vatikano: jaunuoliai spaudė ranką pačiam popiežiui

Vienuolika Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios jaunųjų parapijiečių dalyvavo Romoje vykusiame Europos ministrantų susitikime. Jie giedojo su tūkstančiais jaunuolių, o kai kurie net turėjo galimybę paspausti ranką pačiam popiežiui Pranciškui.

Buvo per 50 tūkst. jaunuolių

Kelionė vyko liepos pabaigoje – rugpjūčio pradžioje. Į Romą išvyko 91 jaunuolis iš visos Lietuvos.

Romoje mišių patarnautojų susitikime dalyvavo per 50 tūkst. vaikų ir jaunuolių.

Klaipėdiečius į šią kelionę lydėjo Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas Mindaugas Šlaustas, ministrantus kuruojantis aktyvus parapijos narys Arūnas Skirgaila ir katechetė, taip pat aktyvi parapijos narė Daiva Noreikienė.

„Romoje kas ketverius ar penkerius metus vyksta Europos ministrantų suvažiavimas, šiais metais Lietuva nusprendė taip pat dalyvauti. Mūsų Telšių vyskupas yra atsakingas už jaunimo pastoraciją Lietuvos vyskupų konferencijoje. Idėja važiuoti į ministrantų suvažiavimą atėjo per Arūną. Apskritai mes važiavome ir Lietuva jame dalyvavo pirmą kartą“, – sakė M. Šlaustas.

Mindaugas Šlaustas / Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Žmonės prisidėjo aukomis

Būtent A. Skirgaila pradėjo kontaktuoti su Alytaus ir Kauno tikinčiaisiais. Netrukus buvo nuspręsta, kad klaipėdiečiai keliaus atskirai.

„Kadangi turime labai daug šaunių patarnautojų ir adoruotojų, nusprendėme neapriboti skaičiaus, kiek galėtų iš mūsų parapijos vykti. Pasitarę nusprendėme, kad važiuos daugiau ir važiuosime atskirai kaip Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapija. Iš Klaipėdos važiavo vienuolika – aštuoni ministrantai ir trys adoruotojos“, – pasakojo M. Šlaustas.

Prie kelionės finansiškai prisidėjo patys tikintieji. Pasak A. Skirgailos, prieš Velykas, per Verbų sekmadienį, jaunuoliai pardavinėjo savo rankomis gamintas verbas. Jas pirko daugelis, žmonės suaukojo apie du tūkstančius eurų, kurie ir buvo panaudoti kelionei.

„Susitikimas su popiežiumi ir žodžio liturgija vyko liepos 30-ąją. Dalyvavo apie 50 tūkst. ministrantų iš Europos. Didžioji dalis buvo iš vokiškai kalbančių valstybių, kadangi jie šios idėjos iniciatoriai ir pradininkai. Džiaugiamės, kad dalyvavo ir lietuviai. Mūsų parapijai buvo pasiūlyta paskaityti skaitinuką lietuviškai ir dalyvauti jungtiniame giesmių chore. Iš mūsų parapijos pasirinkome Domą ir Laurą“, – kalbėjo klebonas.

Spaudė ranką popiežiui

„Praėjome patikrą, nuėjome link pagrindinės Petro aikštėje esančios kolonados, atsistojome pačiame centre. Turėjome pasirinkti, kuris skaitys. Skaitėme lietuviškai“, – pasakojo Domas.

Po Žodžio liturgijos Domas ir Laura paspaudė popiežiui ranką.

„Visi, kurie skaitė, ir organizatoriai buvo susodinti į dvi eiles. Neatsimenu, kiek žmonių buvo eilėje. Popiežius su vežimėliu pravažiavo, mes paspaudėme jam ranką. Aš tiesiog padėkojau už renginį, jis palinksėjo galvą ir paspaudė ranką“, – pasakojo Domas.

Akimirka: klaipėdiečiai Domas ir Laura paspaudė ranką popiežiui Pranciškui. / Vaizdo įrašo stop kadras

Giedojo atsistoję ant kėdžių

Jaunoji giedotoja Gabija taip pat pasidalijo savo įspūdžiais.

„Aš buvau tarp giedotojų, rankos nespaudžiau, tačiau vien tik giedojimas, nors ir vokiečių kalba, paliko įspūdį. Girdėjau visus aplink esančius jaunuolius, kurie maždaug mano amžiaus, tikėjimo, panašių pažiūrų, ir supratau, kad tai, ką gieda, jie gieda iš širdies. Žmonės tiesiog atsistodavo ant kėdžių ir iš visos širdies giedodavo. Šis atsiminimas tikrai šildo, man buvo džiugu dalyvauti“, – neslėpė Gabija.

Jaunuoliai pasakojo, kad taip pat aplankė nemažai bažnyčių, dalyvavo mišiose.

Nemenką įspūdį paliko ir kelionė į Asyžių. Ten klaipėdiečiai pasakojo matę palaimintuoju paskelbto 15-mečio Carlos Acuti relikvijas. Šis jaunuolis kitąmet bus paskelbtas šventuoju.

„Kam tik galiu, tam liudiju, kad labai didžiuojuosi mūsų parapijos jaunimu. Nes jie to nepriėmė formaliai, bet darė tai nuoširdžiai“, – akcentavo M. Šlaustas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spaudė ranką

Spaudė ranką portretas
papiežiui marksistui,"didingos rasiejos" mylėtojui.

te

te portretas
kokie nemandagus jaunuoliai, su dedule sveikinosi sededami. bet gal ir gerai, nes sitas argentinietiskas komunistas nevertas pagarbos

o KAS tas popiežius???

o KAS tas popiežius??? portretas
Nukvakęs senis, kuris nebuvo PRIEŠ karą Ukrainoje.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių