Kokią valiutą uostamiestyje keičia klaipėdiečiai ir miesto svečiai?

Besiruošiantys kelionei žmonės dažnai svarsto, ar vykstant į kitą šalį derėtų turėti tos šalies pinigų. Dažnas pasikliauna banko kortele, tačiau nemažai keliautojų iš anksto pasirūpina ir grynaisiais. Kokią valiutą uostamiestyje dažniausiai keityklose keičia klaipėdiečiai ir miesto svečiai?

Kaip teigė valiutos keitimo įmonės „ExchangeLT“ tinklo vadovas Svajūnas Norkus, atvykusieji į uostamiestį dažniausiai išsikeičia JAV dolerius.

„JAV doleris – pagrindinė pasaulio valiuta, žmonės ja atsiskaito Azijoje ir Artimųjų Rytų šalyse, todėl tiek Klaipėdoje, tiek kituose miestuose dažniausiai keičiamas JAV doleris, o po jo – Didžiosios Britanijos svaras“, – teigė S. Norkus.

Kadangi uostamiestis pramoninis miestas, neretai jį aplanko ir atvykėliai iš Skandinavijos šalių, todėl, pasak S. Norkaus, dauguma iš ten atvykstančiųjų čia išsikeičia ir kronas.

Ne tik užsienio šalių piliečiai keičia pinigus, bet ir miestiečiai, besiruošiantys keliauti, išsigrynina kitų šalių valiutos.

Dažnas susimąsto: ar pinigus reikėtų išsikeisti dar Lietuvoje prieš išvykstant, ar jau esant kitoje šalyje?

„Pirmiausia reikėtų pažiūrėti, ką siūlo skirtingos užsienio valiutos keityklos, ir palyginti su Lietuvoje siūlomomis kainomis. Tačiau pastebime, kad kartais gyventojai ne visada turi tokią galimybę ar net nežino, kur reikėtų tuo domėtis, todėl manome, kad saugiausias būdas važiuoti į kelionę išsikeitus bent dalį pinigų“, – aiškino S. Norkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakrante

Pakrante portretas
O kur rubliai,pati didžiausia valiuta pasaulyje,kaip pasakė kažkoks Putinas ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių