Dėl upelio valymo projekto – klausimai: kada galėtų prasidėti realūs darbai?

Projektuotojai Klaipėdos savivaldybei pristatė Smeltalės upelio valymo darbų projekto sprendinius. Diskutuota, kada galėtų prasidėti realūs darbai ir kokiais etapais tai turėtų vykti.

Užmojai išvalyti Smeltalės upelio vagą, esančią miesto teritorijoje, buvo gimę anksčiau.

Buvo atliktos poveikio aplinkai vertinimo procedūros. Šiuo metu vyksta techninio projekto rengimo darbai.

"Projektuotojai susitikime pristatė pirminius sprendinius. Savivaldybės darbuotojai turėjo klausimų dėl darbų etapų. Pasiūlyta darbus atlikti trimis etapais. Buvo klausta, kokios sąmatos numatytos, bet šiems atsakymams į klausimus dar anksti", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė.

Techninis projektas dar tik rengiamas. Kiek šie darbai kainuos, paaiškės tik pabaigus projektą.

"Atlikus tyrimus, Smeltalės upelio grunte nebuvo aptikta naftos ar sunkiųjų metalų. Tai jau gera žinia. Nors prieš kurį laiką buvo paaiškėjusi skandalinga situacija, kad kai kurie daugiabučiai buvo prisijungę savo nuotekas į šį upelį", – priminė R.Jievaitienė.

Daug klausimų šiame projekte kyla dėl lietaus nuotekų kolektorių.

"Daugiausia klausimų tai kelia įmonei "Klaipėdos vanduo". Lietaus nuotekų kolektoriai yra užsikimšę, jų pralaidumas sumažėjęs. Dėl šios priežasties pretenzijas reiškia ir Laistų sodai, kurie skęsta dėl lietaus nuotekų. Šių valymo darbų ir reikia dėl upelio vagos pralaidumo padidinimo", – paaiškino R.Jievaitienė.

Upelio vaga nebus gilinama. Gilinimas numatytas 300 m ilgio ruože, į rytus nuo Minijos gatvės tilto.

"Didžiausia bėda ta, kad upelis užneštas sąnašomis, jis pilna nulūžusių medžių, šakų, dumblių", – konstatavo R.Jievaitienė.

Veikiausiai šiuos darbus savivaldybei teks atlikti savo lėšomis.

"Europinių pinigų, panašu, nebus įmanoma panaudoti, tokiems darbams toks finansavimas nėra numatytas. Tik atlikus techninį projektą paaiškės, apie kokią pinigų sumą galvojama. Tuomet ir atsiras sprendimas dėl darbų skirstymo etapais", – kalbėjo R.Jievaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
Kad bus briedo prirasyta iskart aisku,nes autore asta-dantu pasta..))

Autorei

Autorei portretas
Nuotraukoje Kretainio upelis. Šalia Jūrininkų / Vingio sankryžos. Jau nebestebina atsainus bei paviršutiniškas žurnalistų darbas - kraipo faktus ir klaidina žmones.

Anonimas

Anonimas portretas
Abejotojai klaustukinkai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių