Į turgų – pirmųjų mėlynių: nuo ko priklauso uogų kaina?

Uostamiesčio turgavietėse pasirodė pirmosios mėlynės. Kol kas jų kaina siekia šešis eurus, o braškių kainos šoktelėjo į viršų, nes šių uogų derėjimo laikas jau baigiasi.

Mėlynių litras turgavietėse kainuoja nuo penkių iki šešių eurų.

„Kaina priklauso nuo to, kaip švariai surinktos uogos. Jei rinkta be jokių lapelių ir šapelių, už mėlynes prašoma šešių eurų“, – pasakojo įmonės „Naujasis turgus“ vadybininkas Adolfas Gritėnas.

Palijus į miškus plūstelėjo daugybė uogautojų. Mėlynes iš Klaipėdos rajono miškų uogautojai tempia kibirais.

Penkių eurų uogautojai prašo už litrą net ir pažadėdami uogas atvežti iki pat slenksčio. Tiesa, tuomet teks pirkti didesnį kiekį miško uogų.

0,7 litro dydžio kibirėlis kainuoja keturis eurus.

Turgavietėse galima rasti ir daugiau miško gėrybių. Prekeiviai siūlo pirkti voveraites. 0,7 litro dydžio kibirėlis kainuoja keturis eurus.

„O štai braškių kaina jau šovė į viršų. Norintiems dar spėti paragauti šio sezono braškių derliaus derėtų suskubti. Už braškių kilogramą prašoma nuo 6 iki 6,5 euro. Buvo momentas, kai braškių buvo galima įsigyti po tris eurus“, – pastebėjo A. Gritėnas.

Šilauogės turguje kainuoja septynis eurus.

Daržininkai jau siūlo įsigyti šviežių žirnių. Indelis jų turguje kainuoja keturis eurus.

„Juodųjų serbentų indelis kainuoja penkis eurus. Sunku pasakyti, kas geriau – mėlynės ar serbentai. Tai – skonio reikalas. Bet aš ieškau valgomojo sausmedžio uogų. Jose – kelis kartus daugiau vitaminų nei kitose uogose. Sausmedžio uogų pusės kilogramo indelis kainuoja penkis eurus“, – teigė A. Gritėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ela

Ela portretas
>>>Voke >>> PRITARIU... sunku tas mėlynes rinkti, sunku...svarbu dar ir valios turėti - nepradėti valgyti , o gali būti ,kad ir to litro nepririnksi...

nuo ko priklauso uogų kaina?

nuo ko priklauso uogų kaina? portretas
Ogi nuo sveiko proto...

miske

miske portretas
daugiau rinkeju nei paciu uogu ar grybu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių