Centriniam Klaipėdos terminalui – 10 metų

  • Teksto dydis:

Centrinis Klaipėdos terminalas šiemet švenčia 10 metų veiklos sukaktį, todėl visą birželio mėnesį pagrindinis terminalo pastatas yra papuoštas švytinčiu 10 metų simboliu.

Jubiliejaus proga terminale ką tik surengtas iškilmingas minėjimas, kuriame dalyvavo Klaipėdos miesto, uosto, Klaipėdos pramonės ir amatų rūmų bei kitų uosto krovos bendrovių bei aukštųjų mokyklų vadovai, terminalo klientai ir ilgamečiai partneriai.

„Mūsų uosto krovos kompanija išlieka svarbiu Lietuvos bei Klaipėdos uosto logistikos centru. Pasiektas procesų efektyvumas bei keltų krovos sparta ir teikiamų paslaugų spektras lemia, kad terminalas nuo pat atidarymo laikomas vienu iš geriausių Baltijos jūros regiono ratinės technikos krovos kompleksų“, – teigė Centrinio Klaipėdos terminalo generalinis direktorius Karolis Grigalauskas. Anot jo, karas Ukrainoje ir sankcijos agresoriams įnešė savo korekcijų, pastaraisiais metais fiksuojamas krovinių srauto mažėjimas, tačiau terminalas išlieka pagrindiniu karinio mobilumo bei valstybės saugumo užtikrinimo garantu Vakarų Lietuvos regione.

Centrinio Klaipėdos terminalo nuotr.

Prisimenant terminalo statybą, o ji vyko labai sparčiai, infrastruktūros ir suprastruktūros statybos darbai truko 5-erius metus, tai yra vienas iš nedaugelio tokios apimties naujų uosto kompleksų, pastatytų Klaipėdos uoste per visą nepriklausomos Lietuvos istoriją.

Per savo gyvavimo dešimtmetį terminale perkrauta virš 40 mln. tonų krovinių, pervežta apie 2,4 mln. keleivių, iš viso aptarnauta virš 14 tūkst. keltų užėjimų. Kasdien atvykstantys turistai gali džiaugtis Klaipėdos miesto ir viso regiono traukos centrais, klaipėdiečiai turi galimybę pasiekti Švediją bei Vokietiją ne tik oro linijomis, bet ir keltais, kurie išvyksta iš Klaipėdos.

Centrinio Klaipėdos terminalo nuotr.

„Terminalo valdymo procesai buvo skaitmenizuoti 2018 m., įdiegus modernias IT sistemas, šiandien jos nuolat tobulinamos, kad būtų galima nuosekliai gerinti teikiamų paslaugų kokybę. Terminalo veiklos tvarumas jau dabar atitinka ES reikalavimus, keliamus 2030 metams, tačiau, nepaisant to, jau ruošiami nauji projektai. Pavyzdžiui, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija inicijuoja keltų prijungimo prie kranto elektros tiekimo projektą, kuris jau 2025 m. dar labiau sumažins taršą Klaipėdoje“, – akcentavo Centrinio Klaipėdos terminalo vadovas.

Įvertinant visus Centrinio Klaipėdos terminalo pasiekimus bei svarbą vykdant logistikos veiklą, bendrovės generalinis direktorius K. Grigalauskas terminalo 10 metų veiklos sukakties proga buvo apdovanotas vardiniu Klaipėdos pramonės ir amatų rūmų padėkos ženklu.

Centrinio Klaipėdos terminalo nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne lyberalas

Ne lyberalas portretas
Tarsa mazina jau 10 metu ypac kai furos uzkemsa skersai visa miesta... As pries terminala miesto gyvenamojoj zonoj.

Romas

Romas portretas
O nenorit papasakot kaip ir kodėl Keleivių ir krovinių terminalas po kelių metų "prastovos" virto Centriniu Klaipėdos terminalu ?

Lukas

Lukas portretas
Kodel 10?-imones amžius 28 metai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių