Intriga Klaipėdos galerijoje: skirtingų žanrų kūrėjų darbai susiliejo vienoje erdvėje

Mutacija tarp vandens, vėjo, laivų ir žuvėdrų – dviejų skirtingų žanrų kūrėjų darbai susiliejo vienoje erdvėje. Naujojoje Klaipėdos galerijoje lankytojų teismui atvertos metalo meistro Artūro Tamašausko ir tapytojo Gintaro Pankevičiaus parodos.

A. Tamašauskas senų metalinių sulaužytų įnagių ir mechanizmų krūvoje įžvelgia kur kas daugiau nei šiukšles.

Iš to gimsta meno kūriniai, kurie ne tik estetiškai patrauklūs, bet ir veikia emocijas.

Parodoje „Mutacija“ eksponuojamos mažosios skulptūros, sukurtos iš nebereikalingų daiktų, suteikiant jiems naują gyvenimą ir prasmę.

A. Tamašausko kūryboje, kuriai neabejotinai įtakos turėjo stimpanko judėjimas, susilieja praeities ir dabarties elementai, kultūrinės epochos, taip atsiranda unikalūs kūriniai.

Autoriaus naudojamos perdirbtos medžiagos ir Viktorijos laikų įkvėpti mechanizmai leidžia jam kurti vaizduotę žadinančius kūrinius.

Visą šią metalinę A. Tamašausko „kariauną“ supa G. Pankevičiaus paveikslai, kurių ciklą autorius pavadino „Apie vandenį, vėją, laivus ir žuvėdras“.

Akivaizdu, kad tapytojo įkvėpimo šaltinis – gamta. Jo stilius orientuotas į įspūdžių, o ne į realistinių detalių fiksavimą.

G. Pankevičiaus paveikslams būdingos monochrominės spalvos, švelnūs teptuko potėpiai ir subtilūs spalvų deriniai, sukuriantys judesio pojūtį ir ramią, romantišką atmosferą.

„Už bet kurį kūrėją daugiau pasako jo kūriniai“, – parodos atidarymo metu pažymėjo tapytojas.

Abi parodas apžiūrėti ir įvertinti lankytojai gali Klaipėdos galerijoje, ekspozicija veiks iki rugpjūčio 8 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas Valevičius

Vytautas Valevičius portretas
Labai įdomūs dailininko darbai. Siūlau pasigrožėti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių