„Sabonio krepšinio centras” bendradarbiaus su „Topiolan Espoo Honka“

Praėjusį savaitgalį du „Sabonio krepšinio centras“ treneriai A. Brusokas ir R. Rakutis svečiavosi Suomijoje, kur pradėjo bendradarbiavimą su vienu iš žymiausių Skandinavijos krepšinio klubų „Topiolan Espoo Honka“.

Krepšinio klubas „Topiolan Espoo Honka“ yra didžiausias Suomijoje, jam priklauso apie 900 berniukų ir mergaičių, kurie treniruojasi naujai pastatytame ir labai moderniame krepšinio komplekse, turinčiame 3 šiuolaikiškas krepšinio sales.

Viso saivaitgalio metu, mūsų krepšinio centro treneriai, dalinosi krepšinio žiniomis su Suomijos krepšinio specialistais 5 seminarų metu šiomis temomis: įvairūs kamuolio priėmimo būdai ir perdavimų pratimai; klaidinantys judesiai krepšinyje; kova dėl atšokusių kamuolių ir pusiausvyros pratimai; 2 prieš 2 puolimo pagrindai; greitas puolimas ir intensyvūs metimo į krepšį pratimai.

Po seminarų abiejų šalių specialistai diskutavo apie Suomijos krepšinio aktualijas. Kaip pavyko treneriams sužinoti, dėmesys ir susidomėjimas krepšiniu Suomijoje, po šį rudenį Lietuvoje vykusio Europos krepšinio čempionato, labai ženkliai išaugo. Vienas iš tai sąlygojančių veiksnių buvo neįprastai aukšta Suomijos krepšinio rinktinės užimta pozicija (Suomijos vyrų krepšinio rintinė liko 9-oje vietoje).

Tai suprasdami, krepšinio klubo „Topiolan Espoo Honka“ specialistai stengiasi plėsti savo krepšinio akiratį, ieškodami partnerių ir kviesdami juos į šalį pasidalinti supratimu ir žiniomis apie krepšinį. Tačiau visgi, kaip ir ankščiau, taip ir šiuo metu, pagrindinė problema Suomijos krepšinyje išlieka ta pati – žaidėjų selekcija, nes daug vaikų pasirenka sportuoti kitą, numeris vienas, sporto šaką valstybėje – ledo ritulį.

„Sabonio krepšinio centras“ džiaugiasi, jog gali prisidėti prie krepšinio vystymo šioje Skandinavijos šalyje ir su nekantrumu laukia kito bendro seminaro.


Šiame straipsnyje: A.Sabonio krepšinio centras

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
tai Sabo apsukruoliai jau krepsinio zaisti neva mokysis is suomiu ? Kiek dar milijonu bus isplauta ?

kestutis

kestutis portretas
Nu jau,kas, kas Sabonio krepsinio centras neturi kuom pasigyrti tai faktas. Sales neblogos, bet ir jos dazniausiai isnuomotos kitokiom reikmem.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių