I.Adomavičiūtė ir M.Valčiukaitė - Europos jaunių irklavimo čempionės

Slovėnijoje baigėsi Europos jaunių irklavimo čempionatas, kuriame Lietuvos merginų Mildos Valčiukaitės ir Ievos Adomavičiūtės porinė dvivietė iškovojo aukso medalius ir apgynė čempionių titulą.

Distanciją lietuvės įveikė per 7 min. 28,42 sek. ir artimiausias varžoves rumunes aplenkė 4,34 sek. Beje, lietuvėms įveikti reikėjo ne tik varžoves, bet ir didelį karštį.

Europos jaunių čempionių M. Valčiukaitės ir I.Adomavičiūtės (jos pernai tapo ir pasaulio jaunių čempionėmis) kitas svarbus startas laukia liepos 8-15 dienomis Trakuose, kur vyks pasaulio jaunimo (iki 23 metų) irklavimo čempionatas. Čia tituluotos jaunosios sportininkės savo jėgas išbandys su vyresnėmis varžovėmis.

Į pagrindinį finalą Europos čempionate Blede prasimušė ir dar viena Lietuvos įgula - porinė brolių Vyto ir Andriaus Lapatiukų dvivietė. Finale lietuviai buvo paskutiniai ir užėmė šeštąją vietą (7:04,42). Nugalėjo Estijos atstovai (6:47,02).

Roberta Navickaitė ir Edvardo Babarsko bei Kristijono Bernoto dvivietė be vairininko plaukė B finale. R. Navickaitė užėmė galutinę 8-ąją vietą, E. Babarskas ir K. Bernotas galutinėje įskaitoje liko 10-i.

Porinė Lietuvos keturvietė - Karolis Strumskys, Evaldas Čiplys, Rokas Merčaitis ir Paulius Vaitkūnas -varžėsi C finale bei tenkinosi 14-ąja pozicija.

Iš viso Senojo kontinento čempionate dalyvavo daugiau nei 400 irkluotojų iš 23 valstybių, tarp jų - 11 Lietuvos sportininkų.


Šiame straipsnyje: irklavimasIeva Adomavičiūtė

NAUJAUSI KOMENTARAI

šaunuolės

šaunuolės portretas
nėr ką ir pridurti, tik palinkėti sėkmės ir sveikatos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių