A.Trifunovičių atleido į Lietuvą grįžęs J.Vainauskas (komentarai)

Baltijos krepšinio lygos (BBL) elito diviziono trečios vietos laimėtojas „Lietuvos rytas“ jau antrą kartą šį sezoną atleido vyriausiąjį trenerį.

Vakar vakare 43-ejų metų serbas Aleksandras Trifunovičius išgirdo, kad sostinės ekipai nebereikia jo paslaugų.

Kalbama, kad po ilgos pertraukos į Lietuvą grįžęs Vilniaus klubo valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas pasiūlė treneriui trauktis savo noru, tačiau šis nesutiko. Tuomet „Lietuvos ryto“ klubo vadovybė vienašališkai atleido strategą, kuris šį sezoną komandą atvedė į Eurolygos šešioliktuką.

Krepšinio ekspertai yra pastebėję, kad „Lietuvos ryto“ ekipą į duobę įstūmė ne trenerio, o klubo vadovų veiksmai. Kai komandą paliko Šarūnas Jasikevičius, vilniečių žaidimas ėmė byrėti.

Praėjusį savaitgalį BBL elito diviziono finalo ketverto turnyro pusfinalyje „Lietuvos rytas“ 68:79 pralaimėjo Rygos VEF ekipai ir pirmą kartą nepateko į šių varžybų finalą. Be to, vilniečiai vos ne vos laimėjo dvikovą dėl trečios vietos, tik 84:80 palaužę „Ventspils“ komandą.

A.Trifunovičius Vilniaus krepšininkus treniravo ir 2007-2008 m. sezoną. Šįkart serbą pakeis jo asistentu dirbęs Darius Maskoliūnas, kuris pernai iš „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio pareigų buvo atleistas, kai klubo vadovams kilo įtarimų, jog jis galėjo neigiamai įtakoti varžybų rezultatus.

Sergejus Jovaiša

Krepšinio ekspertas

Tai yra suprantama. Lietuvoje jau nebėra kuo stebėtis. Juk ir pasaulyje taip vyksta – nėra rezultatų, tai užsipildė kantrybės taurė. Paskutiniu metu „Lietuvos rytui“ nieko rimto ir nepavyko laimėti. Jeigu ne Šarūnas Jasikevičius, tai nebūtų ir Eurolygos antrojo etapo. Kalbant apie trenerio darbą, galima pastebėti, jog jis nėra patenkinamas. Pasitvirtino auksinė taisyklė „kai komanda laimi, laimi žaidėjai, jei pralaimi, tai treneris“. Žinoma, kartais yra išimčių, bet jos tik patvirtina taisyklę.

Pažiūrėkite, Rimas Kurtinaitis su komanda laimėjo viską, tačiau jo paslaugų niekam nereikėjo. Nemanau, kad dabar bus kas nors geresnio, kai komandai vadovaus Darius Maskoliūnas. Neįsivaizduoju kaip jie išmoks pulti, jei to nesugebėjo padaryti visą sezoną, gintis dar kartais jiems sekasi. Užpulti nesugebėjo net „VEF“ komandos. Čia reikia dairytis žaidėjų, o ne trenerių. Manau, kad potencialiai komanda turi galimybių kažką pasiekti. Tačiau nežinome visos tiesos – gal komandos viduje yra problemų. Labai gaila, kad visą pagrindinį krūvį komanda užkrauna komandos legionieriams. Ne visada jie tą vežimą patempia.

Pernai mačiau visai kitokį vaizdą – ten buvo ir A. Jomantas, ir S. Babrauskas. Jie darė tai, ką sugebėjo, iš jų buvo to išreikalauta, o dabar, kas iš to B. Newley, M. Bjelicos? Jie nepastovūs žaidėjai, kažkokie visi minkštoki ir visai be pykčio pasidarę. Trenerio įtaka čia yra reikšminga. Matyt, žaidėjams reikėjo kietos rankos. Pernai tai buvo jaučiama. Komanda dabar plaukia pasroviui, reikia kažkokio impulso. Manau, trenerio paslaugų atsisakymas – vienas iš tų galimų impulsų. Galima tik abejotini, ar D. Maskoliūno vaidmuo čia ką nors pakeis. Žinoma, rimto pakaitalo A. Trifunovičiui greitai neatsiras. Na, D. Maskoliūnas juk yra keistų misijų Lietuvos krepšinyje lyderis.

Rimantas Endrijaitis

Krepšinio treneris

Sprendė juk klubo šeimininkai. Ar tai duos rezultatų, bus matyti. Klubas labai smarkiai prašovė su gynėjais. K. El-Amin sulūžo, o D. J. Strawberry ne tokio tipo žaidėjas. Man regis, jei ne K. El-Aminas, tai „Lietuvos rytas“ ir Lietuvos krepšinio lygoje būtų daugiau pralaimėjimų patyręs. D. J. Strawberry prastai vadovauja komandai, taktiniame plane jis prastai atrodo. Čia jau buvo prašauta su komplektacija.

Žinant, kad klubui vadovauja „aštrūs“ vyrukai, tai aštriai ir elgiasi. Gal reikėjo treneriui dar duoti padirbėti, kad atsigautų po fiasko BBL. Aišku, klubui tai buvo smūgis. Šiame reikale pyktis ima, kadangi mes dažnai esame linkę nuvertinti Lietuvos trenerius. Vis vien mūsų vyrukai neblogai darbuojasi. D. Maskoliūnas turi šansą kažką įrodyti, tačiau tai primena kažkokią aferą – laiko kažką įrodyti ir padaryti nėra. Per tiek laiko niekas nepasidarys.

Bet mes juk daug nežinome, gal yra klubo viduje nemažai problemų. Gal yra kokių nors valdymo problemų. Būna, kad klubo viduje susidaro grupuotės, treneris palaiko vieną pusę, su kitais prasčiau. Aš tik spėlioju, fantazuoju. Gal A. Trifunovičiui iškilo šios problemos.


Šiame straipsnyje: TrifunovičiusLietuvos rytas

NAUJAUSI KOMENTARAI

juokas

juokas portretas
Jei tas miltanosisi sugrizo, tai bus bajeriu

idomiai

idomiai portretas
kazin, ar si karta nugaros nesusukaudo?

to

to portretas
ir reikėjo tikėtis, pralošus VEFui ir vos laimėjus, prieš Venspils........
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių