„Žalvaris“: gaisras Kaune užgesintas, sudegė šimtai tonų popieriaus ir plastiko

  • Teksto dydis:

Kaune, bendrovės „Žalvaris“ antrinių atliekų rūšiavimo patalpose, kilęs gaisras užgesintas, jo metu sudegė 135 tonos popieriaus ir 250 tonų plastiko, penktadienį pranešė įmonė.

Pasak jos, kitų sudegusių medžiagų kiekiai nustatinėjami remiantis gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacine sistema (GPAIS) ir teritorijos auditu.

Kaip teigia bendrovė, gaisras ketvirtadienį apie 22 valandą kilo dėl kol kas nežinomų priežasčių, užsiliepsnojo popieriaus ir plėvelės atliekos.

„Ugnis plito labai greitai, apimdama visą sandėlio patalpą ir persimesdama į kitą šalia esantį pastatą. Į teritoriją ugnis neišplito, gaisras buvo lokalizuotas sandėliuose“, – pranešime spaudai cituojamas „Žalvario“ direktorius Vitoldas Sapožnikovas.

„Gaisras šiuo metu yra užgesintas, įvykio vietoje vis dar dirba gaisrinės saugos ir aplinkosaugos specialistai. Šiuo metu ženklių oro kokybės pakeitimų Kauno mieste ir aplinkinėse gyvenvietėse nėra nustatyta“, – teigė jis.

 

Bendrovės vadovas teigia apgailestaujantis dėl nelaimės ir žada bendradarbiauti su institucijomis, kad būtų nustatyta gaisro priežastis ir galima žala aplinkai.

„Institucijoms surinkus visą įmonės teritorijoje esamą tyrimui reikalingą medžiagą ir gavę leidimą tvarkyti gaisravietę, nedelsiant savo lėšomis pradėsime gaisro padarinių likvidavimo darbus“, – kalbėjo V. Sapožnikovas.

Pasak jo, „Žalvario“ veikla nėra sustojusi, ji tęsiama, o bendrovė yra pajėgi vykdyti visus prisiimtus įsipareigojimus klientams.

Prokuratūra penktadienį pranešė dėl šio gaisro pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, įmonėje „Žalvaris“ kilusio gaisro plotas apėmė daugiau nei 10 tūkstančių kvadratinių metrų. Jo metu degė trijuose gamybiniuose cechuose esančios atliekos – panaudoti tepalai, polietilenas, plastikas, kitos atliekos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ironija, o gal tiesa

ironija, o gal tiesa portretas
sudege visa depozito tara nereikalinga :)))))))

ersi

ersi portretas
nenustebčiau jei tai nuo žaibo. Aplink ten jų buvo.

Galai į vandenį

Galai į vandenį portretas
Grigeo paskandino, čia ir Alytaus padangos sudegė. Na ir kas pasikeitė? Viskas bus kaip buvę, tik gamtosauginiai otkatus padidins. Sau.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių