Joninių nužudymas Kaune: garbaus amžiaus varduvininkas tapo neįgalaus sūnaus auka?

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau vienintelio ilgąjį savaitgalį šalyje užregistruoto nužudymo, kuris buvo įvykdytas Kaune – viename Dainavos mikrorajono daugiabutyje, aplinkybių. Paaiškėjo, kad apie nužudytajam kilusią grėsmę pavėluota pranešti mažiausiai tris dienas. O atvykus nurodytu adresu, buvo iškilusi grėsmė ir pareigūnams.

Kaip jau pranešta, sekmadienio popietę – apie 16.30 val. viename Birželio 23-iosios gatvės penkiaaukštyje buvo rastas ten gyvenusio 87-erių metų, portalo kauno.diena.lt duomenimis, Jono lavonas su, kaip įtarta, smurto žymėmis.

Paaiškėjo, kad dėl grėsmės jam per vėlai sunerimo vienas giminaitis, pranešęs tądien Bendrajam pagalbos centrui, kad jam nepavyksta susisiekti su dėde, gyvenančiu su psichiškai neįgaliu sūnumi, jau tris dienas. Niekas neįsileidžia ir atvykus pas dėdę į namus, nors girdisi, kad viduje kažkas yra.

Nors Kauno policijos atstovė linkusi teigti, kad sūnus, gyvenęs su pranešėjo dėde, jos kolegoms iki šiol nebuvo žinomas, panašu, kad giminaičiai žinojo, jog jam būdingi agresijos priepuoliai. O praėjusią savaitę kaip tik dangaus skliaute priešpilnį keitė pilnatis.

Be to, kaip paaiškėjo, jau konstatavus tragediją, kaimynai taip pat girdėjo iš šio buto sklindantį triukšmą bei keiksmus, tačiau, kaip teigta policijai, tai buvo jau įprastas dalykas.

Nurodytu adresu Bendrojo pagalbos centro kartu su policija pasiųsti ugniagesiai gelbėtojai, kaip teigiama jų suvestinėse, buvo pasiryžę patekti į minėtą butą penktajame aukšte autokopėčiomis. Tačiau policijos pareigūnai po kurio laiko priėmė sprendimą, kad saugiau dėl viduje esančio nestabilios psichikos asmens būtų šturmuoti šį butą per duris. Nepaisant to, kad jos – šarvuotos ir dvejos. Ši kliūtis įveikta, panaudojus diskinį pjūklą bei kitas parankines priemones.

Į vidų įleista policija rado pranešėjo dėdės kūną be gyvybės ženklų viename kambaryje ant grindų. Įtariamasis nužudymu buvo užsibarikadavęs kitame. Tam panaudoti baldai vėliau buvo mėtomi ir į šį kambarį šturmavusius policijos pareigūnus. Laimė, pirminiais duomenimis, niekas iš jų nenukentėjo.

Skaitytojo nuotr.

Galiausiai 40-metis įtariamasis buvo išvestas iš šio buto su antrankiais ir uždarytas į areštinę.

Policija pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl artimo giminaičio ar šeimos nario nužudymo, už kurį Baudžiamasis kodeksas grasina laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki 20-ies metų arba net iki gyvos galvos.

Šiandien ryte teismo medicinos ekspertai dar nebuvo įvardiję velionio mirties priežasties – ar jis mirtinai sumuštas, kaip atrodė pirminės palaikų apžiūros metu, ar priežastis – kita. Tačiau ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras teigė, kad vis tiek greičiausiai kreipsis šiandien į teismą dėl įtariamojo suėmimo, nes jis – pavojingas visuomenei ir jo paleisti negalima. Tai būtina padaryti iki darbo dienos pabaigos, nes ilgiau laikyti įtariamojo už grotų be teismo leidimo negalima. Vėliau bus prašoma teismo jam skirti ir psichiatrinę ekspertizę.

Kol kas teisėsaugininkai dar neturi ir jokio atsakymo iš medikų dėl įtariamojo sveikatos būklės. Galbūt jis ne per seniausiai buvo paleistas iš ligoninės? Apie tai, kad jis – psichiškai neįgalus, teigia tik artimieji.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, įtariamasis duoti parodymus teisėsaugininkams atsisakė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zaika

Zaika portretas
Kiek dar artimuju, pasaliniu zmoniu bus suzalota, nuzudyta, kol valdziai dasus pakeisti tipo humaniska istatyma, kad zmogus, turintis psichikos problemu, liaudiskai tariant neadekvatus zmogus, tik savo noru gali buti paguldytas i ligonine. Kiek tokiu zmoniu savo noru pripazins kad jis neadekvatus, kelia realia gresme aplinkiniams - 0.0001 proc. Sup... tipo humaniska valstybe... Kaip vagis turi sedeti kalejime, taip psichas, atsiprasant, turi buti izoliuotas. Jis nekaltas, tai liga, bet retas kuris ligonis tai pripazista. Bet kai tevas gindamas dukra duoda pedofilui i snuki ir po to teisiamas, kai kitas pedofilas seimunas paleidziamas is turmos ir gali vaziuot i uzsieni, kai vagiami milijonai ir vagiui pofik, jo niekas nesodins, jei asmuo bando apsiginti, jis tampa kaltu, jei pareigunas gindamasis ir gindamas medikus nuo psichiskai nesveikos bobos ja nusauna, tampa kaltinamuoju, pizd... valdzia ir valstybe su savo alia humaniskais istatymais..

Onė

Onė  portretas
Nužudė jonines???

elena

elena portretas
bet jau komentarai tai slykstu skaityti nesugebat tai visai nekomentuokit ir prie ko cia rusai ar nebusit konservai kurie ju labai nori
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių