Vienas kaltinamųjų „Džerkinių“ byloje paleistas į laisvę, trims – pratęsti suėmimai

Didelio masto narkotikų kontrabanda ir nusikalstamu susivienijimu kaltinamos „Džerkinių“ gaujos byloje vienam asmeniui vietoje suėmimo skirta intensyvi priežiūra, kitiems – pratęstos dabar taikomos kardomosios priemonės.

Kaip BNS nurodė Vilniaus apygardos teismo pirmininkė Loreta Braždienė, antradienį teismas sprendė dėl šešių kaltinamųjų kardomųjų priemonių.

Vienam kaltinamajam, kuriam neinkriminuojamas dalyvavimas nusikalstamame susivienijime, suėmimas nepratęstas ir skirta pusės metų intensyvi priežiūra.

Trims kaltinamiesiems suėmimas pratęstas trims mėnesiams, kitiems dviem tokiam pačiam laikui pratęsta intensyvi priežiūra.

L. Braždienė pridūrė, kad antradienio nutartimi byla perduota viešam nagrinėjimui pagal iš anksto suderintą teisiamojo posėdžio grafiką, jis turi būti nustatytas „nedelsiant artimiausiu metu“.

„Džerkinių“ gaujos baudžiamoji byla teismui perduota praėjusią savaitę. Kaltinimai dalyvavus ginkluotame tarptautiniame nusikalstamame susivienijime ir kitais nusikaltimais iš viso pateikti 16-ai asmenų.

Tarp teismui perduotų asmenų 12 kaltinami dalyvavimu nusikalstamo susivienijimo veikloje. Trys iš kaltinamųjų identifikuoti kaip susivienijimo organizatoriai.

Už tai grupuotės lyderiams gresia nuo 10 iki 20 metų nelaisvės arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Kaip anksčiau skelbė Generalinė prokuratūra, „Džerkinių“ vardu žinomas nusikalstamas susivienijimas buvo tapęs tarptautinio tinklo, vykdžiusio narkotikų kontrabandą labai dideliais kiekiais Europoje ir už jos ribų, pagrindu.

Anot Lietuvos kriminalinės policijos biuro, baudžiamuosius persekiojimus tarptautinio nusikalstamo tinklo narių atžvilgiu taip pat vykdo Čekija, Latvija, Slovakija, Vokietija, Lenkija, Prancūzija, Norvegija.

Vykdant ikiteisminį tyrimą, tarptautinės operacijos metu 2022-ųjų lapkritį įvairiose šalyse buvo sulaikyti 44 asmenys – pagrindiniai tarptautinio nusikalstamo tinklo organizatoriai ir aktyviausi nariai, 13 iš jų buvo Lietuvos piliečiai.

Taip pat sulaikyta per 13 tonų įvairių narkotinių medžiagų, jų didmeninė kaina juodojoje rinkoje siekia iki 40 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko naujo

Nieko naujo portretas
Sekantį kartą paleis kitą nusikaltėlį,o dar kitą posėdį paleis ir paskutinį

duokle teismuj sumokejo

duokle teismuj sumokejo  portretas
ir paleido ... is didelio debesio mazai lietaus ... teismas grasina ilgais metais kalejimo [ taip ir turetu but] bet gaves gera ,,,milijoniny,, paskatinima , pamirsta visus istatymus ir narko baronai vel laisveje organizuoja sekancios narkotiku partijos pervezima , taip jau buvo simtus kartu ..taip bus ir ateity. ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių