Teismas atvertė „Džerkinių“ gaujos bylą

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį pradėjo iš esmės nagrinėti „Džerkinių“ tarptautinio nusikalstamo susivienijimo ir didelio masto narkotikų kontrabandos bylą.

Tai BNS patvirtino Vilniaus apygardos teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

Pasak jos, ketvirtadienio posėdyje nustatytos kaltinamųjų asmenybės, spręsti prašymai ir kiti organizaciniai klausimai. Įrodymų tyrimo teismas dar nepradėjo.

Kitas posėdis byloje numatytas rugpjūčio pabaigoje.

„Džerkinių“ gaujos baudžiamoji byla teismui perduota gegužės viduryje. Kaltinimai dalyvavus ginkluotame tarptautiniame nusikalstamame susivienijime ir kitais nusikaltimais iš viso pateikti 16-ai asmenų.

Iš jų 12 kaltinami dalyvavimu nusikalstamo susivienijimo veikloje, trys iš kaltinamųjų identifikuoti kaip susivienijimo organizatoriai.

Už tai grupuotės lyderiams gresia nuo 10 iki 20 metų kalėjimo arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Pagrindiniai kaltinamieji yra suimti, kitiems taikomos švelnesnės kardomosios priemonės.

Kaip anksčiau skelbė Generalinė prokuratūra, „Džerkinių“ vardu žinomas nusikalstamas susivienijimas buvo tapęs tarptautinio tinklo, vykdžiusio narkotikų kontrabandą labai dideliais kiekiais Europoje ir už jos ribų, pagrindu.

Vykdant ikiteisminį tyrimą, tarptautinės operacijos metu 2022-ųjų lapkritį įvairiose šalyse buvo sulaikyti 44 asmenys – pagrindiniai tarptautinio nusikalstamo tinklo organizatoriai ir aktyviausi nariai, 13 iš jų – Lietuvos piliečiai.

Taip pat sulaikyta per 13 tonų įvairių narkotinių medžiagų, jų didmeninė kaina juodojoje rinkoje siekia iki 40 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artimas

Artimas portretas
Dzeraldas ..savo padelnika 90 vadino oziu Lukiškių kaleime agurka ir visem pasakojo kat is ozis...vat ir mafija...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių