Stiprus vėjas vertė medžius: kas dar laukia?

Ši savaitė kelininkams ir seniūnijų darbuotojams prasidėjo nenumatytais darbais – jie tvarkė stipraus vėjo padarinius. Medžiai virto ant rajoninio kelio Jonava–Kėdainiai–Šeduva arba šalia esančiuose laukuose. Beje, šalinat medžius nuo kelio teko darbuotis ne tik komunalinių tarnybų darbuotojams, bet ir ugniagesiams.

Ugniagesius kvietė du kartus

Pastarosiomis dienomis orai labai permainingi. Rytais šviečia saulė, popiet būna ir lietus iškrenta, ir vėjas pakyla, o kai kuriose vietose – ir kruša su ledėkais pasirodo.

Pūstelėjus stipresniam vėjui virto ir medžiai.

Beje, sutapimas ar ne, bet medžiai virto ant kelio Jonava–Kėdainiai–Šeduva. Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai buvo kviečiami į Tubių kaimą, nes buvo pranešta, kad nuvirtę medžiai užtvėrė kelią. Tąkart kliūtis operatyviai pašalinta.

Po paros ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Kėbonių kaimą, mat pranešta, kad ir ten ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtęs medis. Atvykę ugniagesiai medį supjaustė ir patraukė nuo kelio, nušlavė kelio dangą.

Ir ant kelio, ir laukuose

Beje, vienas medis nuvirto visai šalia autobusų stotelės. Laimei, tuo metu stotelėje žmonių nebuvo. Ugniagesiai supjaustė medį ir paliko, jį pasiims Kėdainių kelių tarnybos darbuotojai arba miesto seniūnijos darbininkai, mat kaimai yra miesto seniūnijos ribose.

Nuvirtusių medžių buvo matyti ir šalia minėto kelio esančiuose laukuose – jais taip pat bus pasirūpinta.

Pasak Energijos skirstymo operatoriaus bendrovės (ESO) be elektros likusių vartotojų šiomis dienomis mūsų rajone nebuvo.

Dimitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštės“ nuotr.

Bus visko

Sinoptikai prognozuoja, kad orai ir toliau bus neramūs, daugiausia švies saulė, tačiau kai kur vėl formuosis pavieniai lietaus kamuoliniai debesys. Didesnėje šalies dalyje nulis trumpalaikiai lietūs su perkūnija, vietomis lis smarkiai, kai kur vėjas gali tapti gūsingas, iškris nestambi kruša. Įdienojus sušils iki 22–27 laipsnių. Nelabai stiprus vėjas daugiausia pūs iš rytų.


Šiame straipsnyje: Vėjasmedžiaiorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Smalsutis

Smalsutis portretas
Laisves Alejoje prades griuti susiraraite senoliai ,per letai vyksta keitimas senu medziu i jaunus !

Na va,

Na va, portretas
Perskaičiau pora prieš tai rašytų komentarų... Ojoi! Tikri lietuviai komentavo... "Nepriekaištinga" lietuvių kalba...

Buvies Lietuvis

Buvies Lietuvis portretas
Mane juokina zmones ir nesupranta,kas yra gamtos motule nuo kurios nekas ne apsaugotas.O medziai ir gamtos netlaiko tik del savo silpnumo ir amziaus .Cia panasai,kaip dziungliu istatimas,kas stipresni ir isgyvena.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių