Savaitgalio nelaimė Kauno mariose: jos aplinkybės – su negeru kvapu, o gelbėtojų laukė kliūtys

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau savaitgalio nelaimės Kauno mariose, per kurią dingo 25-erių metų Šilainių gyventojas R. B., aplinkybių. Ir su kokiomis neeilinėmis kliūtimis, skubant į jo vyresniojo brolio, iš kurio burlaivio dingusysis įšoko į vandenį, pagalbos šauksmą, susidūrė specialiosios tarnybos.

Kaip jau rašyta, apie šį įvykį Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta, baigiantis šeštadieniui, 23.36 val. Skambinusysis teigė, kad prieš penkias minutes, jiems plaukiojant Kauno mariose burlaiviu, iš jo iššoko jo brolis. Ir jo Kauno mariose nebematyti.

Kaip paaiškėjo, besiaiškinant įvykio aplinkybes, apie nelaimę buvo pranešta, kaip teigta, tik po penkių minučių, nes jai įvykus, dar bandyta burlaivį apsukti. Nors, kai kurie įgulos nariai, o ją be nelaimėlio sudarė dar keturi vyrai, šoko į Kauno marias paskui R. B. Mesta jam ir gelbėjimosi liemenė, tačiau, kaip teigta specialiosioms tarnyboms, R. B. jos neėmė. O gal jau nepajėgė.

Pasak teisėsaugininkų, kol kas tiriamos visos įmanomos versijos. R. B. brolio teigimu, dingusysis jokio polinkio į savižudybę neturėjo. Tačiau įvykio metu jis, kaip ir kiti jo bendrakeleiviai, buvo neblaivus. Visiems pastariesiems po nelaimės nustatytas didesnei nei 1 prom. girtumas.

Nors kai kurios šios nelaimės aplinkybės (įguloje – tik vyrai, visi – neblaivūs, kelionė per Kauno marias šviečiant mėnesienai) primena bernvakario šėliojimus, ikiteisminį tyrimą dėl R. B. dingimo pradėję teisėsaugininkai teigia tokių duomenų neturintys. Nors iš karto po nelaimės trumpai apklaustas tik burlaivio savininkas, t.y. dingusiojo brolis. Šis neigė, kad tai buvo kokio nors konflikto ar nesutarimų pasekmė.

Nelaimė įvyko nuplaukus nuo Kauno jachtklubo, kur prasidėjo šio burlaivio kelionė per Kauno marias, apie vieną kilometrą. Tačiau pasitikslinti tai, užregistravus pranešimą apie nelaimę, sekėsi sunkiai. Galiausiai paaiškėjo, kad neaišku, kur tai įvyko. O išsiaiškinus, kad netoli Jakštonių kaimo, esančio Rumšiškių seniūnijoje, kur po nelaimės burlaivis aptiktas dreifuojantis, susidurta su kitomis problemomis.

Ugniagesiams gelbėtojams kartu su policija atskubėjus ten, kelią link Kauno marių pastojo užrakinti vartai, už kurių buvo privatūs sklypai, kurių savininkai ir įsirengė šį užkardą. Anot Rumšiškių seniūnijos atstovų, maždaug prieš šešerius metus, gelbėdamiesi nuo žvejų antplūdžio, naudojantis jų pačių tvarkomu vidaus keliu ir suderinę tai su savivaldybe.

Nors buvo brangi kiekviena minutė, specialiosios tarnybos tąnakt šiuo keliu pasinaudoti negalėjo. Teko važiuoti į už dviejų kilometrų esančias Grabuciškes, kur yra valčių nuleidimo vieta. Ir sugaišta dar apie penkiolika minučių.

Galiausiai pasiekus Grabuciškes, išsikviesta į pastiprinimą dar viena valtis – kad atliktų žvalgybą nuo Palemono. Tik po to galų gale Kauno mariose sutikta ir jachta, mįslingomis aplinkybėmis praradusi vieną savo įgulos narį. Ir pasitikslinta, kad šis iššoko iš jos ties tiltu – maždaug 300 metrų nuo kranto. Anot Rumšiškių seniūnijos atstovų, galimai turėtas galvoje kelyje A1 esantis šiuo metu restauruojamas arkinis tiltas per Kruną, esantis ties buvusia „Bernelių užeiga“.

Kol vyko dingusiojo paieška su minėtais detektyvo elementais, ne kartą susisiekta ir su Kauno policijos budėtojais – o gal į krantą sėkmingai išplaukęs pražuvėlis jau grįžo į savo namus Šilainių daugiabutyje?

Tačiau tokios informacijos nebuvo. O netrukus dingo ryšys ir su R. B. broliu. Kaip paaiškėjo vėliau, šio telefonui taip pat įkritus į Kauno marias.

Nieko teigė nematę ir paieškų zonoje sutikti žvejai. Kol apie 2 val. nakties šalia kranto aptikta numesta gelbėjimosi liemenė. Tada R. B. bendrakeleiviai ir pasakė, kad metė šią jam, bet R. B. jos neėmė. Pranešę apie tai policijai, ugniagesiai gelbėtojai tąnakt – apie 3 val. R. B. paiešką, kurioje naudotos ne tik motorinė ir guminė valtys, bet ir termovizorius, hidrokostiumai, gelbėjimosi liemenės bei žibintuvėliai, nutraukė.

Tačiau sekmadienį, policijos prašymu, vėl ją tęsė. Ir vėl ties Grabuciškėmis, kur pirmyn atgal valtimi išžvalgyti apie šešiolika kilometrų. Po to paiešką su dronais jau tęsė pati policija. Tačiau taip pat be jokio rezultato.

Šiandien ryte R. B. toliau ieškotas su dronais. Anot policijos atstovės, ugniagesių pagalbos pakartotinai neprašyta dėl didelės srovės. Tačiau po pietų, portalo kauno.diena.lt žiniomis, ikiteisminį tyrimą atliekanti Kaišiadorių policija visgi vėl paprašė ugniagesių gelbėtojų pagalbos, suteikdama viltį, kad galbūt kažką pavyko užfiksuoti dronui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius To Bronius yra melagis

Bronius To Bronius yra melagis portretas
Supratau. Kaltas ne Karabasas, o mistiniai 17 namu statytojai. Net "observatorijos" nera ir 1 elnio aptvaro, uzimancio 2 kv. km. Bet kaltas Liandsbergas ir konservai. Ar tik nebusi pats Karabasas? O gal tik jo pimpio ciulpikas? Beje, apie tavo minima privaziavima puikiai zinau. Papasakok apie ji Gelbejimo tarnyboms.

Jonas

Jonas portretas
Jakštonių kaimas kaišiadorių rajone, bet žemę ir nelegalias statybas valdo Kauno chebra, kuri su Karbauskiu nieko ten neisileidžia. Beje, šis kaimas yra Kauno marių regioninio parko teritorijoje, kurio direkcija nieko nedaro, kad įstatymų laikytųsi visi.

Vietinis

Vietinis portretas
Rumšiškėse GALIMA užsitverti ir užrakinti privažiavimą. Kiek reikės,tiek bus suderinta. Tad gelbėtojai ir pagalbos prašantys liksite net ir per karščius ant ledo... Deje,tokia lietuvos realybė
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių