Pinigų pagrobime iš pašto – vis daugiau iškalbingų dalykų: kiek laiko vagims davė apsaugininkai?

  • Teksto dydis:

Policija pagaliau oficialiai pranešė, ką nustatė vakarykštės vagystės iš „Girstučio“ prieigose įsikūrusio Lietuvos pašto skyriaus vietoje, kurioje užsibuvo ne vieną valandą. Ši informacija – ne mažiau iškalbingesnė už tą, kurią iš nuotrupų portalui kauno.diena.lt pavyko surinkti vakar, neradus pranešimo apie šį neeilinį nakties įvykį praėjusios paros policijos suvestinėje.

Šiandien pranešimu apie šį nusikaltimą Kaune pradedamos Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius praėjusios paros įvykius. Ir pirmiausiai krenta į akis, kad šio pašto skyriaus signalizacija, kaip teigiama, suveikė 2.52 val. Nors, kaip jau skelbta, Bendrasis pagalbos centras šias patalpas saugančios saugos tarnybos operatorės buvo informuotas apie jų uždūminimą tik 3.19 val. Tik tada į įvykio vietą išskubėjo ne tik ugniagesiai gelbėtojai, bet ir policija.

Nesinorėtų tikėti, kad minėta saugos tarnyba, kurios atstovus atvykę ugniagesiai gelbėtojai jau rado vietoje, atvyko ten tik per pusvalandį. Tačiau, panašu, ir kad ne per kelias minutes.

Be to, policijos suvestinėse šiandien patikslinama, kad, panašu, jog vagys pateko į paštą per langą, kurį atsidarė. Ir tik tada išlaužė jo viduje esančias duris. Kyla klausimas, ar ne per gerai jie žinojo šio nuošaliau nuo pagrindinio esančio tarnybinio įėjimo į pašto patalpas subtilybes ir, ar ne per lengvai jį įveikė.

Toliau dar gražiau – paaiškėjo, kad įsibrovėlių taikiniu tapo ne vienas, o du šio pašto skyriaus patalpose buvę seifai.

Kaip jau pranešta, vieną iš jų policijos pareigūnai rado pravirą. Pirminiais duomenimis, iš jo beskubant pagrobti ne visi ten buvę pinigai. Tačiau įtarimus, kad šio seifo raktas buvo paliktas nakčiai duryse, nors, kaip jau rašyta, patalpų šeimininkai teigia, kaip ir priklauso, išeidami į namus, seifą užrakinę, teisėsaugininkai linkę paneigti. Anot jų, šis seifas išlaužtas. O antrąjį, kuriame, pirminiais duomenimis, taip pat buvo pinigai, fiziškai galėjo išsinešti vienas arba du žmonės. Šiandien policijos suvestinėse pranešta, kad pagrobtas ir jis.

Kaip jau vakar skelbėme, kol kas teisėsaugininkai linkę vagių grobį įvardinti apie 20 tūkst. eurų. Tačiau tai turėtų būti mažiausia pagrobtų pinigų, skirtų nuo kiekvieno mėnesio dešimtos dienos pradedamoms mokėti įvairioms valstybės išmokoms, suma. Ji turėtų būti patikslinta, atlikus inventorizaciją, kiek pinigų šis pašto skyrius tam buvo gavęs ir, kiek spėjo per pirmąją socialinių išmokų, pašalpų ir pensijų mokėjimo dieną jų išmokėti.

Kauno teisėsaugininkai, vakar  portalui kauno.diena.lt teigę, kad tikisi atskleisti šį nusikaltimą, pasitelkę vaizdo kamerų įrašus bei liudytojų parodymus, ir tiria kelias versijas, prie kurių dirbama intensyviai, šiandien jų pasiteiravus, gal jau turi įtariamuosius, toliau kalbėjo mįslėmis: „Įtarimai dar nepareikšti niekam.“

Kaip jau rašyta, dėl šio nemažą atgarsį sukėlusio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto pagrobimo, įsibraunant į patalpą, arba didelės vertės tokio turto pagrobimo. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Tyrimas patikėtas geriausiems Kauno apskrityje turtinių nusikaltimų tyrimo specialistams iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos.       

Kaip jau rašyta, vagys bandė naikinti nusikaltimo pėdsakus, panaudodami pašto skyriuje, laikantis priešgaisrinės saugos reikalavimų, būtiną gesintuvą. Išpurkštas jo turinys ir buvo atvykusios apsaugos iš pradžių palaikytas dūmais. Pasiteiravus teisėsaugininkų, ar tai byloja apie nusikaltėlių profesionalumą, buvo atsakyta: „Gal labiau apie tai, kad jie prisižiūrėję tam tikrų filmų.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
Kad signalizacija nesuveikė, o turėjo suveikti kai per langa lipo. Cia kazkas ne taip, kazkas navodke dave ir pakoregavo

Tipo

Tipo portretas
Apsauginių darbas

BLAIVININKAS

BLAIVININKAS portretas
Alus - kaka.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių