Kauniečius išgąsdino į dangų kylantys dūmų kamuoliai

Socialiniuose tinkluose ir į redakciją rašo budrūs kauniečiai, kuriems įtarimą kelią į dangų besiraizgantys dūmų kamuoliai.

Tačiau Kauno apskrities priešgaisrinio gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė ramina – kol kas mieste ramu.

"Įdomu, kas ryte degė Kaune? Fotografuota iš Šilainių, o dūmai matosi ar Vilijampolėje, ar Žaliakalnyje" – socialiniuose tinkluose diskutavo kauniečiai, įkėlę nuotraukas su grybą primenančiu dūmų kamuoliu.

Tačiau Dž.Vaitkevičienė ramino: naktį ir bent kol kas – Kaune ramu. "Kai šalta, sausa, nėra vėjo, aukštyn besiveržiantys dūmų kamuoliai dažnai atrodo it kokia cheminė medžiaga ar kilęs gaisras".

Dž.Vaitkevičienė teigė, kad tik ką ugniagesiai grįžo iš Minties rato 52.

"Baisūs dūmų kamuoliai veržiasi iš kamino, ugniagesiai tikrino net su cheminiu analizatoriumi, tačiau nėra jokių kenksmingų medžiagų, – tikino Dž.Vaitkevičienė. – Visame mieste, kur yra gyvenamųjų namų, kur kūrenama kietuoju kuru, nėra vėjo, dujų neišsklaido, šiek tiek jaučiasi smalkių kvapas, bet pavojaus jokio nėra."

Ryte buvo iškvietimas į Jaunųjų talkininkų gatvę – degė kamine suodžiai, po to buvo iškvietimas į Aleksotą – adresu Griškabūdžio 15a.

"Ten taip pat kamine degė suodžiai. Norėdami įsitikinti, ar kaminas neperkaitęs ir neįsiplieks gaisras, ugniagesiai praardė pusantro kvadratinio metro medinių lubų plotą. Viskas buvo gerai – nuramino ir savininkus, ir save ."

Tačiau nors kol kas mieste ramu, Kauno apskrities priešgaisrinio gelbėjimo valdybos atstovė spaudai mano, kad tokiu šaltu oru gali įvykti visko.

"Be to, stačiatikių Kalėdos, Trys Karaliai, o švenčių metu daugiau vartojama alkoholio. Be to, mėgėjams švęsti šįkart buvo pernelyg trumpos šventės, todėl šeštadienį ir naktį žmonės gali dar labiau atsipalaiduoti, o šaltu oru reikia kūrenti dar daugiau, tad krosnys, židiniai, kaminai gali perkaisti. Tačiau ugniagesių operacijų vadovai miestą stebi ir darbui pasirengę."


Šiame straipsnyje: dūmaikaunasšaltiskūrenimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nelabai bijau

nelabai bijau portretas
suprantu nuogastavimus, bet bandau paaiškinti, elementarus dalykas kurūnant šlapias malkas aRBA BIOKURĄ. pasistatėm biokuro katilinę į ją paduodame strupintas medžio drožles, kad jos degtų reikia išgarinti vandenį.... taigi matome 80procentų vandens garų, esant auštam atmosferiniam slįgiui jie tvarkingai vertikaliai kyla į viršų, texnologiškai lkeli mėnesiai kaminas išsidegina savo nuosėdas nuo sienelių , taip kad gali būti kad dūmsiurbė ir išmetė "tokį gražų " vaizdelį... o šitų dųmų kvapas kaip kaime dieduko lašinių rūkykloj, plius smelis nuo miško kelmų ir šakų... o gal akmens anglim kūrenkimės, tai nors suodžių bus?...baisiau kada visokius dažytus pagalius ar dsp plokštes į pečius kišam

Artūras

Artūras portretas
Autorė turi superuoslę, jei užuodžia bekvapes smalkes, katros yra anglies monoksidas -bespalvis ir bekvapis :)

Reikia įvesti

Reikia įvesti portretas
Individualių namų savininkams tarsos mokestį ir privalomą filtrą!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių