Kaune – stebinanti vagystė: tokio atvejo nematė net policija

  • Teksto dydis:

Kaune įvykdyta vagystė, kokios nematę nei pareigūnai, nei tie, kuriuos apvogė. Grožio salone „Elitera“ ilgapirščiai naktį įsilaužė į vidų ir pavogė visas salone kabėjusias plaukų sruogas, praneša LNK.

„Su šeima, galvojom, ramiai išsikepsime šašlykų ir paskambina valytoja. Sako, Gintare, man atrodo, durys išlaužtos, įėjau į vidų, sako, plaukai išmėtyti, man atrodo, reikia kviesti policiją. Aš likau su vaiku, vyras nuvažiavo į studiją ir iš tikrųjų, žiūrime, įvykdytas nusikaltimas“, – pasakojo grožio salono savininkė Gintarė Eimantaitė-Armalė.

Vagišiai arba turėjo aiškų tikslą, arba labai norėjo pasigražinti ir turėti ilgas kasas, nes jų pavogė apie 100. Iššlavė visą stendą.

„Vyko įsibrovimas į įmonės patalpas, t. y. grožio saloną, buvo pavogtos prekės – būtent plaukų sruogos“, – patvirtino Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos viršininkas Aleksei Gubenko.

Nuostoliai skaičiuojami dešimtimis tūkstančių.

„Dar žala tikslinama, negaliu konkrečiai pasakyti žalos dydžio. Žinome, kad tikrai žala viršija 22 tūkst. eurų“, – teigė A. Gubenko.

Nors vagystė rimta, tačiau virsta kuriozu, nes nei pareigūnai, nei grožio specialistai, dirbantys ne vieną dešimtmetį, dar negirdėjo, kad kas nors vogtų plaukus.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Tokių atvejų labai retai. Kad vagystės – taip, dažniausias pasikėsinimo objektas pinigai arba prekės, bet šiuo atveju tokia išskirtinė prekė – plaukai – mano tarnyboje pirmą kartą“, – sakė pareigūnas.

„Dirbu grožio srityje apie 20 metų ir pirmą kartą girdžiu, kad apskritai iš plaukų studijos vogtų plaukus“, – nustebimo neslėpė ir salono savininkė.

Nukentėjusieji sako, kad nepavogta daugiau niekas, tik plaukai, nors vertingų daiktų būta vagims po ranka. Pavyzdžiui, paauksuotų aksesuarų, brangių itališkų prietaisų, tačiau tai ilgapirščių nesudomino.

„Turime daug kokybiškų, influencerių išreklamuotų kremų, tuos kremus juk bet kas nupirktų, o čia... plaukai, specifinis produktas visiškai specifiniam vartotojui, net sunku pakomentuoti. Ir liūdna, ir juokinga, – sakė G. Eimantaitė-Armalė ir pridūrė, kad vagystė itin nelogiška, nes tokius plaukus realizuoti kažkur kitur kone neįmanoma. – Realizuoti gana sudėtinga, nes kiekvienas meistras mėgsta dirbti su skirtingais plaukais ir, kaip sakau, nors situacija yra gana skaudi ir finansiškai, ir nemaloni, bet reikia pažiūrėti kaip į komplimentą, nes tai parodo, kad turime išties unikalų produktą, kad net vagys laužia duris, rizikuoja savo laisve, kad pavogtų iš mūsų plaukus.“

Teisėsauga pradėjo tyrimą dėl didelės vertės vagystės ir viešina nuotraukas, kuriose matyti, kam plaukų prisireikė. Kameros užfiksavo du įsibrovusius vyrus, jiems gresia iki aštuonerių metų nelaisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Tai gera prekė ir brangi ir ta savininkė pasakoja apie kremus brangius ir paauksuotus irankius tai lauk ir brangioji ateis dar karta paims ir kremus ir įrankiusNežinau ankiek reikia būti glušam kad apšviesti vagis ka paliko nežinodami O jos pasaka kad plaukai nepageidaujama prekė tai blefas ir tie kas ataugina plaukus su malonumu nupirks dvigubai sumokes

Pijus

Pijus portretas
Plikių grupuotė.

pensininkė

pensininkė portretas
nuo vagių neapsaugo nei signalizacijos nei saugos tarnybos, vagys labai greit jie jau yra gerai apsižiūrėję patalpas ir veikia greitai
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių