Įmonės vadovas iš Rusijos kaltinamas grynųjų pinigų kontrabanda

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Rusijos įmonei vadovaujantis šios šalies pilietis kaltinamas grynųjų pinigų kontrabanda.

Kaip penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra, remiantis kaltinamuoju aktu, šių metų sausį 34-erių vyras, vykdamas iš Rusijos į Lietuvą per Kybartų kelio postą, su savimi gabeno 10 tūkst. 110 eurų, 1 tūkst. 320 Rusijos rublių grynųjų pinigų ir įvairias maisto prekes už beveik 900 eurų.

Iš viso deklaruotinų daiktų bendra vertė viršijo 11 tūkst. eurų.

Rusijos pilietis šių daiktų nedeklaravo, nepateikė muitinės kontrolei ir tokiu būdu šios kontrolės išvengė, todėl jam buvo pareikšti kaltinimai dėl kontrabandos.

Vyras ikiteisminio tyrimo metu savo kaltės nepripažino.

Kauno apygardos prokurorės nutarimu asmeniui paskirtas laikinas nuosavybės teisės apribojimas.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Marijampolės apylinkės teismui.

Anot prokuratūros, pagal Europos Sąjungos ir Lietuvos teisę, bet kuris fizinis asmuo, atvykstantis į Bendriją ar išvykstantis iš jos ir gabenantis grynuosius pinigus, kurių vertė ne mažesnė kaip 10 tūkst. eurų, privalo juos deklaruoti.

Be to, iš trečiosios valstybės atvykstančių keleivių gabenamos prekės, jeigu jos įvežamos ne komerciniais tikslais ir bendra tokių prekių vertė viršija 300 eurų, apmokestinamos importo PVM ir akcizo mokesčiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

putinas is dziaugsmo katuciu ploja....

putinas is dziaugsmo katuciu ploja.... portretas
zaja bisszz...pagavot ziurke... ble...zinos ji daba kaip nuo basu alkanu bemoksliu be medicinines pagalbos vargstanciu ruskiu vaikuciu mokescius slept... bauskit ta ziurke ziauriai ,baisiai, negailstingai, teiskit taip kaip tik jus mokat... draskykit jos sazine ir siela i gabalus ...sodinkit i savo auropietiska kalejima...darykit viska kad kitos rusiskos ziurkes suzinotu suzinotu.... ir tebune su jumis visais aferistais musu politiku gerove...

D.

D. portretas
Taaiiip... Va čia ia tai kriminalas su tuo 10 000 tūkstančių ,- ne kokie išvogti vargani keturiasdešimt milijonų euriukų !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių