Žiniasklaida: nagrinėjant viešojo intereso gynimo bylą areštuoti du Š. Matijošaičio sklypai

  • Teksto dydis:

Nagrinėjant administracinę bylą dėl viešojo intereso gynimo, areštuoti du Kauno tarybos nariui, mero sūnui Šarūnui Matijošaičiui su sutuoktine mieste priklausantys sklypai.

Apie tai antradienį paskelbė naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“.

Kauno apygardos prokuratūra jam nurodė, kad politiko atžvilgiu Viešojo intereso gynimo skyrius yra inicijavęs administracinę bylą, kurioje prašoma panaikinti administracinius aktus bei sandorius ir valstybės nuosavybėn grąžinti du žemės sklypus.

„Prokuratūra viešąjį interesą gina dėl galimai neteisėtai privačion nuosavybėn perleistos valstybinės žemės. Šiuo metu byla dar nėra išnagrinėta“, – portalui teigė prokuratūra.

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, areštuoti sklypai yra Vičiūnų mikrorajone, Kruonio gatvėje, prie Nemuno. Jų plotas – apie 10 arų.

Remdamasis Registrų centru, portalas skelbia, kad teisės į šią žemę 2019 metais buvo atkurtos fiziniam asmeniui, sklypus mažiau negu po mėnesio įsigijo Š. Matijošaitis ir jo sutuoktinė.

Pernai kovą Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyrius įvertino nutarimą, kuriuo atsisakyta taikyti viešojo intereso gynimo priemones dėl 34 Š. Matijošaičio įsigytų žemės sklypų.

Aukštesnysis prokuroras tuomet paliko galioti Kauno apygardos prokuratūros nutartį, nustačius, kad iš esmės nebuvo padaryti teisės aktų, reglamentuojančių nuosavybės teisių atkūrimą ir žemės sklypų nuosavybės teisėms atkurti formavimą, pažeidimai.

Tyrimo metu nustatyta, kad įstatymai pažeisti atkuriant nuosavybės teises į Kaune esančią žemę vienam asmeniui. Dėl šio atvejo 2023-iųjų pradžioje prokuratūra kreipėsi į teismą, prašydama panaikinti administracinius aktus, sandorį pripažinti negaliojančiu ir taikyti restituciją.

Sklypų įsigijimo aplinkybes prokuratūra vertino po to, kai LRT 2022-ųjų pabaigoje paskelbė tyrimą, jog per dvi V. Matijošaičio kadencijas jo sūnus, pasinaudodamas galimai neskaidria schema, per tarpininkus iš asmenų, kuriems būdavo atkuriamos teisės į žemę, iš viso įsigijo 34 sklypus patraukliausiuose Kauno rajonuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių