Kauno rajono ūkininkas steigs vaikų darželį

  • Teksto dydis:

Audriaus Banionio ūkyje Kauno rajone, Margininkų kaime, dirba apie 100 žmonių, tarp jų yra nemažai jaunų mamų, todėl ūkininkas nusprendė steigti privatų vaikų darželį.

"Žinoma, jokio pelno iš to nebus. Svarbu, kad moterys turėtų darbo ir žinotų, kad jų vaikai saugūs, gerai prižiūrimi", – tvirtino maždaug 500 hektarų valdantis A.Banionis. Ūkininkas jau nusižiūrėjo maždaug 150 kv. m buvusios parduotuvės patalpas, kuriose galėtų veikti ikimokyklinio ugdymo įstaiga.

A.Banionio iniciatyvą palaiko Kauno rajono savivaldybė, pasiryžusi privačiam darželiui teikti metodinę pagalbą ir skirti pedagogo etatą.

Daugelis Margininkų gyventojų dirba A.Banionio įkurtose fermose, kepykloje, mėsinėje. Ūkinininkas yra ne tik darbdavys, bet ir bendruomenės siela, savo krašto patriotas. Jis rūpinasi kaimo žmonių užimtumu ir laisvalaikiu, be jo paramos neišsiverčia seniūnijos šventės, kultūriniai renginiai.

Prieš keletą metų Kauno rajone praūžęs škvalas suniokojo A.Banionio sodybą, bet ūkininkas ne puolė rūpintis savimi, o suskubo padėti nukentėjusiai Margininkų bažnyčiai. Vėliau jo iniciatyva maldos namuose buvo pakeista pasenusi elektros instaliacija, atliktas remontas, atstatyti kapinių vartai.

A.Banionis augina apie 3 tūkst. kiaulių, mėsinių ir pieninių galvijų, yra įkūręs mėsos perdirbimo cechą, atidaręs kepyklėlę. Jo produkciją mėgsta ūkininkų turgelių pirkėjai.

"Visada sakau, kad tai ne mano, o mūsų ūkis. Kartu dirbame ir kartu užsidirbame. Gerai pažįstu savo žmones, stengiuosi suprasti ir jiems padėti. Manau, kad ir žmonės mane supranta", – tvirtino A.Banionis. Dar viena ūkininko svajonė – Margininkuose įkurti šiuolaikinę biblioteką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dani

dani portretas
Labai nuosirdus, paprastas zmogus, geras verslininkas, savo darbuotojams, bet kada pagalbos ranka isties, rupinasi viso kaimo gerbuviu, sekmes jam ir jo seimai darbuose ir gyvenime.

Gaila

Gaila portretas
Kad Lietuvoje tokiu verslininku, kuriems pirmiausia rūpėtų zmones, yra tik vienas, kitas. Visiems kitiems manau pirmoje vietoje pelnas cia ir dabar bet kokiomis priemonėmis.

pastetas jega

pastetas jega portretas
jo ukio pastetas jega
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių