Studentų festivalis startavo riedžių lenktynėmis

Neįprastomis mechaninių riedžių varžybomis Kaune prasidėjo kasmetinis KTU Telekomunikacijų ir elektronikos fakulteto Studentų atstovybės rengiamas festivalis „RAFES”.

Šį kartą festivalis prasidėjo nauja rungtimi – riedžių varžybomis, kurių iniciatorius – KTU mechanikos ir mechatronikos fakulteto dekanas Andrius Vilkauskas.

„Norime skatinti jaunimą kurti mechaninius daiktus, – teigė vienas organizatorių Martynas Valauskas. – Tai puiki proga kiekvienam išradingam patrakėliui pademonstruoti originalumą. Svarbiausias „RAFES" riedynių tikslas – sukonstruoti kuo įdomiau veikiantį ir atrodantį laisvaeigį riedį ir juo nulėkti specialia apie 200 metrų ilgio trasa“.

Pirmose Kaune ir tik trečią kartą Lietuvoje vykusiose riedžių lenktynėse dalyvavo keturi oficialūs dalyviai. Penktasis dalyvis dėl techninių problemų į varžybas neatvyko.

Apie 200 metrų trasą, iš pradžių komandos draugų 10 metrų iki starto linijos pastūmėjus riedį, ekstremalas įveikdavo šiek tiek daugiau nei per 2 minutes.

Riedžiai, kurie buvo padaryti iš metalo, medžio ir kitokių medžiagų, negalėjo sverti daugiau nei 50 kilogramų. Kiekvienas riedis turėjo po tris bandymus.

„RAFES" riedynių laimėtojas gavo 1000 eurų vertės prizą – apsipirkti įrankių parduotuvėje.

Varžybų metu budėjo geitosios pagalbos automobilis, tačiau, laimė, incidentų nebuvo, o visi dalyviai privalėjo dėvėti šalmus.

Gilias tradicijas turintis „RAFES“ kasmet pritraukia po kelis tūkstančius akademinio jaunimo. Be pirmą kartą vykusių riedžių lenktynių pirmadienį pirmą kartą vyks ir naktinio futbolo varžybos.

Kaip ir kasmet festivalio savaitę vainikuos ir studentų miestelį drebins gegužės 10 dieną, penktadienį, vyksiantis garsiausias studentiškas „RAFES" festivalio uždaromasis koncertas“.


Šiame straipsnyje: RafesKTUriedžiailenktynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių