Socialinei reklamai nuolaidų nebebus

Kauno miesto taryba pakeitė iki šiol galiojusią tvarką, kai už reklaminiuose stenduose skelbiamą socialinę reklamą nebuvo renkama rinkliava. Dabar reklaminiai įrenginiai apmokestinami visus metus.

Pagal naująją tvarką nebelieka lengvatų reklamos stendų turėtojams dėl to, kad jie leidžia skelbti nekomercinę informaciją.

Iki šiol mieste esančiuose reklamos stenduose matydavote informaciją apie našlaičių įvaikinimą, rūkymo žalą, pagalbą beglobiams gyvūnams, o nuo gegužės 1-osios tokių socialinių reklamų greičiausiai nebeišvysite arba jų bus vos viena kita, nes savivaldybė nusprendė keisti rinkliavos už išorinę reklamą tvarką. Iki šiol reklamos stendų turėtojai, informavę, kada jų stenduose skelbiama socialinė reklama, buvo atleidžiami nuo rinkliavos už išorinę reklamą. 

Svarstant šį klausimą taryboje kai kuriems tarybos nariams jis sukėlė abejonių. „Atsižvelgiant į plakatus mieste, ar ir kitų miesto tarybos narių reklamos bus pripažintos kaip socialinė reklama?“- klausimą administracijos direktoriui pateikė opozicijos lyderis Andrius Kupčinskas.

„Tam ir keičiame tvarką, kad nesėdėtų kas nors mero kabinete ir nespręstų, ar tai socialinė reklama, ar ne“, - atkirto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas ir pridūrė, kad dabar bus galima kreiptis tiesiai į reklamos stendų turėtojus ir tartis su jais, kaip ir kokią reklamą skelbti.

Pasak A.Kupčinsko, tokia tvarka gerokai sumažins galimybes viešinti savo informaciją nevyriausybinėms organizacijoms, tad tokios viešosios įstaigos kaip „Jaunimo linija“, „Kraujo centras“, „Gelbėkit vaikus“ ir kitos, taip pat Nacionalinis Kauno dramos teatras ir Kauno valstybinis muzikinis teatras turės mokėti už savo socialinę reklamą. „Tai lygių galimybių iškraipymas“, - įsitikinęs A.Kupčinskas.

Nepaisant siūlymų, kaip būtų galima patobulinti naująją tvarką, kad socialinei reklamai būtų daugiau galimybių, sprendimas buvo priimtas, ir lengvatų nekomercinei informacijai nebeliko.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir gerai

Ir gerai portretas
kuo mažiau šlamšto mieste. Spėkit ar sugavusios netyčiukus kreipia į reklamas dėmesį ? Nei velnio. Tik galvoja kaip jo atsikratyti. Ir su visais stendais taip. Visiems į tuos rėkiančius stendus nusispjaut. Kitiems kelia pasipiktinimą, o kitiems juoką. Kaip buvo su su Kupčinsko valdymo eros stendais "Ir Kaune gyventi galima". Taigi ir be stendo žmonės gyvena. Gerai ar blogai, bet gyvena, nes kur gi dėsies. Tik va dalis darbingų žmonių, spjovė į tą stendą ir išrūko savais keliais.

Kaune nėra problemų

Kaune nėra problemų portretas
Kadangi Kaune kultūra klesti ir nebėra jokių socialinių problemų, visos jau seniai išspęstos, tai matyt buvo nuspręsta atsisakyti ir jų viešinimo.

plėšikai iš kultūros bando eurą išspausti

plėšikai iš kultūros bando eurą išspausti portretas
Kai neliks nuolaidos kultūrinei ir socialinei reklamai, tai jos ir nebeliks, nes prie tokių plėšikiškų rinkliavų dydžių, kurie galioja Kaune nė viena kultūrinius ar socialinius projektus organizuojanti įmonė nepajėgs jų sumokėti. Teatams ir nekomerciniems kultūros projektams čia bus peilis konkretus. Jau dabar salės puštuštės, o be apmokestinus ir šį sklaidos kanalą žiūrovus bus dar sunkiau surinkti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių