„Kauno diena“ pristato „Kauno detales“: akiratyje – Aukštoji Panemunė

  • Teksto dydis:

„Kauno detalių“ video pasakojimai – „Kauno dienos“ portale! Vienas šio projekto tikslų – kad patys kauniečiai geriau pažintų ir dar labiau pamiltų savo miestą. Nes, kaip sako „Kauno detalių“ įkūrėjas Laimonas Užomeckis,: „Kaunas – didelė stora knyga, tačiau kasmet iš jos išplėšiami puslapiai. Tad reikia skubėti įamžinti tai, kas likę.“

Aukštosios Panemunės miestelis Kauno dalimi tapo tik 1931 metais. Čia išlikęs paminklas Jonui Basanavičiui, nuo 1935 metų pergyvenęs audras ir sovietmetį.

Birutės gatvėje kildavo lėktuvai, šiame rajone buvo įsikūręs ir pirmasis Kauno oro uostas.

Aukštojoje Panemunėje išlikęs ir unikalus statinys – dirižablių, dar vadinamų „cepelinais“ angaras, kuriame buvo remontuojami šie skraidantys aparatai.

Taip pat aplankysime Panemunės dvaro teritoriją ir užsuksime į senovinę Perlojos gatvę, kurioje kaimynai ir šiandien gali bendrauti tik pravėrę langus, tokio siaurumo ji yra.

Kviečiame žiūrėti:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Yra Mauno g. kur buvo Malūnas, netoliese,Vaidoto g. Raudonų plytų namas ,buvo kepykla, aišku ir Panemunės turgus. Vaidoto g, gale buvo žydų kapinės,kurias baigia išplaut Nemunas, po hidroelektrinės pastatymo pradėjęs keiti vagą.To dėka išpautas Panemunės pliažas,kur vasarą susirinkdavo pusė Kauno...Šančių pusėje krantas ėmė platėti, apaugo karklais irkitai bruzgynai, o Nemunas tęsia savo juodą darbą...Jau pradėjo ardyti Panemunės šilą, tas pat nutiko ir antram pliažui Vičiūnuos...Kur mūsų hidrologai, miesto valdžia? Dar pora metų ir pradės griūti Panemunės Šilas...Bet kam tai rūpi - svarbu siaurinti gatves, didint miesto užterštumą kamščių pagalba ir naikinti gamtą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių