Rekordiniai Dalyvaujamojo biudžeto metai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė ketvirtus metus iš eilės įgyvendina Dalyvaujamojo biudžeto priemonę, skirtą skatinti gyventojų įsitraukimą į sprendimų priėmimą. Balandžio 2 d. Kauno rajono savivaldybėje buvo pristatytos 40 idėjų, kurias pasiūlė gyventojai pakaunės viešosioms erdvėms gražinti ir atnaujinti. Šie metai rekordiniai ne tik pateiktų idėjų skaičiumi, bet ir skirto finansavimo dydžiu.

„Kauno rajono savivaldybė yra viena iš 44 savivaldybių Lietuvoje, kuri įgyvendina šią priemonę ir viena iš 29 savivaldybių, kurios įgyvendina šią priemonę kasmet. Įprastai savivaldybės Dalyvaujamajam biudžetui skiria nuo 7 iki 350 tūkst. eurų. Tačiau mes, matydami šios priemonės naudą, esame pirmieji ir vieninteliai, šiemet kvietę teikti idėjas net už 500 tūkst. eurų“, – kalbėjo Kauno rajono savivaldybės meras V. Makūnas.

Augantį gyventojų įsitraukimą į Dalyvaujamojo biudžeto priemonės įgyvendinimą rodo didėjantis teikiamų idėjų skaičius. Šiemet galima balsuoti net už 40 idėjų 20-yje Kauno rajono seniūnijų: Akademijos, Alšėnų, Babtų, Batniavos, Čekiškės, Domeikavos, Ežerėlio, Karmėlavos, Kačerginės, Kulautuvos, Lapių, Neveronių, Raudondvario, Ringaudų, Rokų, Samylų, Vilkijos ir Vilkijos apylinkių, Zapyškio, Užliedžių.

Kauno rajono savivaldybė yra viena iš 44 savivaldybių Lietuvoje, kuri įgyvendina šią priemonę ir viena iš 29 savivaldybių, kurios įgyvendina šią priemonę kasmet.

Visų pateiktų idėjų bendra vertė viršija 3 mln. eurų. Tarp teikiamų idėjų siūlomi meniniai sprendimai: Mastaičiuose vietos tautodailininkės karpinius perkelti ant metalinių sienelių, Kačerginėje pastatyti paminklą skulptoriui Juozui Zikarui. Unikalūs interaktyvūs sprendiniai siūlomi Batniavos seniūnijoje.

Pateikta daug idėjų, kuriomis siekiama didinti gyventojų fizinį aktyvumą, telkti bendruomenes, kurti jaukias kultūrines erdves. Kūrybiškai ir įdomiai apgalvotas ir mažųjų užimtumas.

Su visomis idėjomis susipažinti ir iki balandžio 15 d. atiduoti balsą už tris labiausiai patinkančias (po vieną balsą kiekvienoje kategorijoje) galite paspaudę ant nuorodos: https://dalyvauk.krs.lt/

Balsuoti gali tik Kauno rajone gyvenamąją vietą deklaravę ne jaunesni nei aštuoniolikos metų asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių