Kauno rajone populiarins piligriminį turizmą

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė, Šv. Jokūbo kelio asociacija „Camino Lituano“, Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras (KRTVIC), Kauno rajono muziejus ir Panevėžiuko kaimo bendruomenė vasario 23 d. pasirašė memorandumą dėl Šv. Jokūbo kelio „Camino Lituano“.

Šis susitarimas skatins aktyvų kultūrinį, pažintinį, piligriminį vietinį ir atvykstamąjį turizmą Kauno rajone.

„Camino Lituano“ – tai 500 km šiuolaikinis piligrimų kelias, vingiuojantis per visą Lietuvą ir prisijungiantis prie Europos tarptautinio Šv. Jokūbo kelių tinklo. Kauno rajone driekiasi 20,1 km trasa: nuo Panevėžiuko iki Biliūnų.

Kelionę per Kauno rajoną piligrimai pradeda žingsniuodami link Žemaitkiemio dvaro, pakeliui aplankydami Krivėnų tvenkinį, Piepalių piliakalnį. Užsukę į Babtyno dvarą piligrimai gali ne tik pailsinti kojas po ilgo žygio, bet ir pasigrožėti dvaro teritorija, apžiūrėti didingus Lietuvos laikus menančias skulptūras, paganyti akis į senovinius automobilius. Toliau maršrutas veda link Kačiūniškės kaimo, iš ten – Nevėžio kraštovaizdžio draustiniu į Biliūnus. Iš Biliūnų kelias suka į Bernatonių piliakalnį, o iškart už jo – Raudondvaris.

Kelias kas 300–500 m pažymėtas šv. Jokūbo kriauklėmis-rodyklėmis, kiekvienos atkarpos pabaigoje yra nakvynės vieta.

Kelio žymėjimo darbai pakaunėje pradėti dar 2018 m. Kauno rajone šiuo metu pastatyta 35 specialūs ženklai su Kauno rajono ir „Camino Lituano“ logotipais. Atkarpoje Panevėžiukas–Onupio sodyba pastatyta 19 ženklų, Onupio sodyba–Raudondvaris – 9, Rokeliai–Margininkai – 7 ženklai. Artimiausi KRTVC planai – pažymėti kelią nuo Vilkijos iki Raudondvario.

Yra ieškoma naujų ar alternatyvių „Camino Lituano“ maršrutų Kauno rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių