Pakaunėje žingsniavo per 12 tūkst. ėjikų

  • Teksto dydis:

Vaizdingomis panoramomis ir tyru pušynų oru garsėjanti Kačerginė antrus metus iš eilės tapo aktyvaus laisvalaikio entuziastų traukos centru. Per 12 tūkst. dalyvių pritraukusios „Walk15“ IKI ėjimo varžybos“ rugsėjo 7 d. kvietė žingsniuoti specialiai renginiui sukurtu maršrutu – nuo Liepų parko aikštės, per žaliuojančius Kačerginės miškus ir vaizdingus Nemuno vingius iki pat Zapyškio.

„Pagal dalyvių skaičių matome, kad žmonėms patinka šis maršrutas. Išties, šis žygis yra truputį kitoks – tai nėra ištvermės išbandymas ar fizinių savybių parodymas. Tai yra jausmas – apie mūsų Lietuvą, mūsų rajoną, mūsų kraštą, Nemuną, pušynus, kurortinę teritoriją. Manau, šios dienos tema yra emocija ir jausmas“, – kalbėjo Kauno rajono vicemeras Paulius Visockas.

Vicemeras kartu su Administracijos direktoriumi Šarūnu Šukevičiumi ir renginio organizatore Vlada Musvydaite-Vilčiauske dalyviams paskelbė pirmąjį startą.

Įveikus maršrutą dalyvių laukė unikalūs medaliai. Šį kartą jie ne tik pagaminti iš aplinkai draugiškų medžiagų, bet ir papuošti vienos seniausių Lietuvos bažnyčių – Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios – atvaizdu.

Pagal dalyvių skaičių matome, kad žmonėms patinka šis maršrutas.

Tradiciškai dalyvių laukė ir išskirtinė renginio dalis – žingsnių turgus. Šiemet kiekvienas už žingsnius galėjo įsigyti net dešimt skirtingų rūšių šviežių vaisių ir daržovių, taip pat daugybę gardumynų augintiniams.

Šiemet į renginį dalyvius vežė ir ypatingas Kautra autobusas – nulinės emisijos transporto priemonė, kuri į aplinką neišskiria CO2. Nemokamas autobusas pajudėjo iš Kauno autobusų stoties ir, stodamas dar dvylikoje pakeliui esančių stotelių, pasiekė Kačerginę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių