Naujovė Lietuvoje: sporto entuziastams Kaune – specialios nemokamo inventoriaus stotelės

Atnaujintose Nemuno salos ir Santakos parko sporto erdvėse – dar daugiau patogumų. Nuo šiol kauniečiams, norintiems žaisti krepšinį, paplūdimio tenisą ar tinklinį, nereikės nuosavų kamuolių bei rakečių. Visa tai nemokamai parūpins ten įrengtos inventoriaus pasiskolinimo stotelės.

Paskolins kamuolį ar raketes

„Kaunas ne veltui vadinamas sporto miestu. Stadionas, halė, sporto aikštynai – profesionalų rezultatams ir jaunųjų talentų ugdymui, o parkuose, kitose žaliose erdvėse dažniau renkasi mėgėjai, entuziastai. Svarbiausia, kad visa tai pasitarnauja ne tik miesto grožiui, bet ir sveikesnei, aktyvesnei kauniečių gyvensenai. Tokio tikslo ir siekiame.

Šiltuoju metų laiku sportuojančių – dar daugiau. Tas ypač jaučiama atnaujintuose Nemuno salos ir Santakos parkuose. Nuo šiol čia bus dar daugiau komforto. Pristatome iki šiol neišbandytą naujovę Lietuvoje – sporto inventoriaus stoteles. Jei nemokama paslauga pasiteisins, plėsime ją į kitus mikrorajonus ir didesnius miesto parkus“, – sako Kauno mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Kauno savivaldybės administracijos nuotr.

Naujovė suteikia galimybę sportuoti net ir neturint tam reikiamo inventoriaus. Specialiose stotelėse galima pasiskolinti krepšinio ar tinklinio kamuolius, taip pat paplūdimio teniso raketes. Trys inventoriaus pasiskolinimo vietos įrengtos Nemuno saloje, viena – Santakos parke.

Tokia paslauga – pirmoji Lietuvoje. Kelios panašios stotelės sėkmingai veikia Vokietijoje ir Latvijoje.

Krepšinio kamuoliai. Kauno savivaldybės administracijos nuotr.

Veikia su išmaniąja programėle

Norint pasinaudoti nemokama paslauga, pakanka į išmaniuosius įrenginius parsisiųsti mobiliąją programėlę „Equip Sport“ ir užsiregistruoti.

Savitarnos platformos žemėlapyje, pasirinkus konkrečią stotelę, tereikia ją nufotografuoti. Durelės atsidarys automatiškai. Pasiskolinus inventorių, būtina jas uždaryti. Paskolintam inventoriui numatytas valandos limitas.

Daiktus svarbu grąžinti tuo pačiu principu – per programėlę nufotografuojant stotelę ir inventorių padedant į tą lentyną, iš kurios paimta. Tam, kad stotelės nenukentėtų nuo vagysčių ar galimų vandalizmo atvejų, jos įrengtos greta vaizdo stebėjimo kamerų.

Tokią Kauno savivaldybės iniciatyvą įvertino Inovacijų agentūra, skyrusi dalinį finansavimą šioms stotelėms įrengti.

Paplūdimio tinklinio ir teniso inventorius. Kauno savivaldybės administracijos nuotr.

Aikštelių rezervacijos sistema

Pastaraisiais metais ryškiai pasikeitusi Nemuno sala tapo dar didesniu traukos centru. Greta „Žalgirio“ arenos iškilo olimpinių standartų baseinas su SPA erdvėmis. Čia pat atidarymo rudenį laukia „Mokslo salos“ muziejus – jau įsibėgėjo ekspozicijos įrengimo darbai.

Sakuromis gausiai sužydinčias poilsio erdves papildė nauji takai, mažosios architektūros elementai. Jaunuolių tarpe populiarumą netruko pelnyti dviratininkų–ekstremalų kalnelių trasa.

Atnaujinta visa salos aplinka, sukurta sporto, sveikatinimo ir laisvalaikio infrastruktūra. Mėgstantiems aktyvų laisvalaikį įrengta po tris krepšinio ir tinklinio aikšteles bei tiek pat teniso kortų.

Tam, kad nesusidarytų gyvos eilės, o nauja ir nemokama sporto infrastruktūra pasinaudotų kuo daugiau norinčiųjų, veikia internetinė rezervacijos sistema. Registruoti vartotojai norimą laiką gali pasirinkti svetainėje nemunosala.kaunas.lt.

Ateityje Nemuno salos aikštelėse sportuojantiems kauniečiams numatoma ir daugiau patogumų – planuojama leisti naudotis dušais „Žalgirio“ arenos baseine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

 Žilvinas Ručys portretas
tai kas nutiko su parkavimusi saloje , be šitų krysos aferisto aferų apeinant kainų konkursus

uzkreciamu ligu

uzkreciamu ligu portretas
platinimo taskas.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
nagi , o kur firmų pavadinimai ? Nieko neturėtu stebinti aferos prisidengiant vaikais . Juk viskas prasidėjo nuo krysos mero ir jo diejų pacukų su tarybos nariais aferos covid laikotarpiu susijusios su kūdikio kraiteliu kauniečiams , kurkrysa turėjo asmeninės finasinės naudos iš šitos aferos ir sudarė galimybes gauti pajamų covid laikotarpiu , o vėliau dar ir pelningai parduoti turtą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių