Kviečia dalyvauti aplinkosauginiame projekte „Žalioji odisėja 2024“

  • Teksto dydis:

Pakuočių atliekų tvarkymo organizacija „Žaliasis taškas“ ir aplinkosauginė iniciatyva „Kita forma“ jau aštuntą kartą kviečia aktyvius, smalsius, rūpestingus mokytojus ir moksleivius dalyvauti nemokamame aplinkosauginiame projekte „Žalioji odisėja 2024“, kurio pagrindinis prizas – kelionė į Briuselį.

Projekto tikslas – didinti mokyklų bendruomenių gerovę, inicijuojant tvarų gyvenimo būdą jose, skleidžiant teisingą informaciją, vengiant žaliojo smegenų plovimo (angl. Greenwashing) daromos įtakos, akcentuojant pakuočių inovacijas ir egzistuojančių pakuočių alternatyvas.

Projektas skirtas moksleivių aplinkosaugos žinioms gilinti, akcentuojant pakuočių inovacijų galimybes, skatinti domėtis jų sprendimo būdais, ekologijos ir aplinkosaugos žinioms ir įgūdžiams perteikti, palankioms aplinkai vertybių nuostatoms formuoti, ypatingą reikšmę teikiant tinkamam pakuočių atliekų tvarkymui, racionaliam resursų naudojimui, aplinkos kokybės gerinimui.

Visiems užsiregistravusiems dalyviams bus pateikiama metodinė medžiaga, skirta projektui pasiruošti ir naudoti pamokų metu. Vyks konsultacijos su projekto organizatoriais. Visi dalyviai ir mokytojai gaus pažymėjimus, patvirtinančius dalyvavimą konkurse. Šiemet konkursuose dalyvaujančių komandų iš tos pačios mokyklos skaičius neribojamas!

Projektas skirtas dviem amžiaus grupėms:

• „Žalioji odisėja 2024“ – 8–11 klasių moksleiviams;

• „Žalioji odisėja. Jaunučiai 2024“ – 6–7 klasių moksleiviams.

Dalyvavimas „Žaliojoje odisėjoje“ yra NEMOKAMAS.

Daugiau informacijos apie projekto organizavimą ir įgyvendinimą rasite pridėtuose dokumentuose ir interneto puslapyje https://www.zaliasistaskas.lt/zalioji-odiseja/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių