Kauno vicemerui patarinės Lietuvos pilietybės negaunanti čiuožėja I. Tobias

  • Teksto dydis:

Kauno miesto mero pavaduotojo S. Buškevičiaus visuomeninių padėjėjų gretas papildys naujas asmuo. Artimiausiu metu vicemerui sporto klausimais patars Lietuvai tarptautinėse sporto varžybose atstovaujanti amerikietė I. Tobias.

Kauno miesto mero pavaduotojo Stanislovo Buškevičiaus visuomeninių padėjėjų gretas papildys naujas asmuo. Artimiausiu metu vicemerui sporto klausimais patars Lietuvai tarptautinėse sporto varžybose atstovaujanti čiuožėja ant ledo Isabella Tobias.

„Viena iš mano, kaip vicemero, kuruojamų sričių Kaune yra sportas. Nors pats esu aktyviai sportuojantis ir propaguojantis sveiką gyvenseną, tačiau profesionalus žvilgsnis iš šalies, kritinis situacijos vertinimas man bus labai naudingas. Mieste veikia sporto mokyklos, vystomos įvairiausios sporto šakos, tarp jų ir čiuožimas ant ledo. Kaunas turi nemažai potencialo vystyti šią sporto šaką dar plačiau ir Lietuvai auginti talentus. Čia matau didžiausias galimybes I. Tobias veiklai", – tvirtino Kauno vicemeras S. Buškevičius.

Nepaisant to, kad I. Tobias yra JAV pilietė ir dėl įtempto treniruočių grafiko didžiąją laiko dalį praleidžia ne Lietuvoje, ji, siekdama palaikyti kuo glaudesnį ryšį su savo sporto partnerio Deivido Stagniūno tėvyne, bendradarbiauja su Amerikos lietuvių bendruomenėmis.

„Su Deividu gyvendami ir treniruodamiesi JAV, palaikome labai glaudžius ryšius su vietos lietuviais. Mokome čiuožti lietuvių vaikus. Esu profesionali sportininkė, tad puikiai žinau, kaip yra siekiama aukščiausių rezultatų. Vienas esminių dalykų – sąlygų sudarymas aktyviai sportuoti vaikams nuo mažumės. Tai ne tik ugdo profesionalus, bet sprendžia ir jaunimo užimtumo klausimus. – sakė I. Tobias. – Kvietimas tapti Kauno vicemero padėjėja sporto klausimams suteiks galimybę savo patirtimi dalintis su Kaunu ir Lietuva".

Pasak S. Buškevičiaus, I. Tobias siekis atstovauti Lietuvai, garsinti jos vardą, propaguoti čiuožimo ant ledo sporto šaką bei noras tapti Lietuvos piliete įrodo jos atsidavimą mūsų šaliai.

„Isabellos giminės genealogijoje yra ir lietuviškų šaknų. Jos tolimas giminaitis yra kilęs iš Alytaus apylinkių, per karą emigravęs į JAV. Kitas svarbus faktas – ji jau yra išlaikiusi privalomą lietuvių kalbos testą ir nuolat gilina kalbos žinias", – kalbėjo S. Buškevičius, portalui kaunodiena.lt tvirtinęs, kad su amerikiete jis ketina bendrauti lietuviškai.

Pasak vicemero, idėja į padėjėjų gretas įtraukti I. Tobias jam kilo maždaug prieš metus. Čiuožimo federacija padėjo su ja susisiekti. S. Buškevičius užtikrino, kad už darbą čiuožėja negaus jokio atlyginimo. 

Gruodžio pradžioje I. Tobias ruošiasi vizitui į Lietuvą. Jos viešnagės metu ir bus sutvarkyti formalumai dėl Kauno vicemero padėjėjos pareigų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra atsisakiusi išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę I.Tobias, atsižvelgdama į Konstitucinio Teismo išaiškinimą, kad būsimi nuopelnai negali tapti pagrindu pilietybės suteikimui išimties tvarka. Nesuteikti amerikietei Lietuvos pilietybės rekomendavo ir Pilietybės reikalų komisija.

I.Tobias ir D.Stagniūnas ne kartą svarbiausiu savo tikslu vadino 2014 metų Sočio olimpines žaidynes. Tačiau čiuožti pora galėtų, tik jei JAV pilietė I.Tobias gautų Lietuvos pilietybę.

Ledo šokėjai dar nelaidoja vilčių čiuožti olimpiadoje – ruošiamasi antrą kartą prezidentės prašyti amerikietei išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
o tai koks jos darbas savivaldybeje-kavos virimas?

klounas

klounas portretas
Klounas ir cirkas Kaune... geriau duobes tvarkytu ir i silainius ilgai zadeta troleibusu trasa paleistu... uztenka su homikais kovoti ir daryti labdaros darbus su Tobias, taip vaizduojant "be galo sunku darba"... negi visuomene tokia kvaila, kad nemato, kad kalbomis ir nereiksmingais "darbais" uzmaskuojama tinginyste ir nenoras daryti tai, ka privaloma padaryti miestui.. geda

KOMENT

KOMENT portretas
Tai daroma dėl dalyvavimo žiemos Olimpinėse žaidynėse.Na, ir bukumas tų komentatorių.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių