Kauno oro uoste daugės elektromobilių įkrovos stotelių

  • Teksto dydis:

Lietuvos oro uostai pasirašė sutartį su elektromobilių įkrovos stotelių rangovu „Eldrive Lithuania“, kuris Kauno oro uoste iki rugsėjo įrengs septynias įkrovimo stoteles. Automobilių elektros įkrovos stotelių atsiras ilgalaikio automobilių stovėjimo aikštelėje, prie keleivių terminalo.

Pasak Lietuvos oro uostų operacijų ir infrastruktūros departamento vadovo Arno Dūmano, tikimasi, kad tokių stotelių oro uostų teritorijoje ateityje tik daugės.

„Elektros įkrovos stotelių skaičiaus augimas – dar vienas žingsnis modernios ir aplinkai draugiškos susisiekimo infrastruktūros plėtros keliu. Visuose trijuose oro uostuose dedame daug pastangų, kad sudarytume sąlygas savo keleiviams ir partneriams naudotis priemonėmis, suteikiančiomis galimybę rinktis inovatyvesnį ir aplinkai draugiškesnį transporto būdą. Greitu metu pristatysime ir daugiau naujienų apie šios srities planus, šiuo metu rengiame investicijų ir technines analizes“, – sakė A.Dūmanas.

„Eldrive Lithuania“ direktorius Tomas Tamašauskas teigė, kad džiaugiasi galimybe bendradarbiauti su Lietuvos oro uostais ir vystyti elektros įkrovimo stotelių tinklą strategiškai svarbioje vietoje.

„Mūsų tikslas sukurti puikias sąlygas e.mobilumo evoliucijai ir žengti didelius žingsnius siekiant švaresnių miestų ir aplinkosaugos tikslų link. Savo partnerystės pradžią įprasminsime Kauno oro uoste planuojamais įrengti septyniais įkrovimo taškais, kurių kiekvieno įkrovimo galia sieks iki 22 kW ir turės integruotus „Type2“ standarto laidus. Visą parą veikiantis ir nemokamas „Eldrive“ klientų pagalbos centras telefonu padės iškilus klausimų ir užtikrins, kad įkrovimo procesas elektromobilių vairuotojams būtų kuo paprastesnis“, – sakė T.Tamašauskas.

Šių metų pradžioje Lietuvoje veiklą pradėjęs prekės ženklas „Eldrive“ Europoje jau valdo daugiau kaip 500 įkrovimo taškų ir yra vienas didžiausių įkrovimo tinklo operatorių regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šo'Feris \\\\\.../////

šo'Feris  \\\\\...///// portretas
Koks kvailys dabar gali pirkti el'mobilį jei "ignyčio" kolonėlėje pasikrovimo kaina atitinka su benzino kaina,nuvažiuotiems kilolmetrams.____Aš irgi planavau,dabar NE.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių