Kauno botanikos sode – žiedų viliotinis

90-metį švenčiantis Kauno VDU botanikos sodas kviečia aplankyti atnaujintą tulpių ekspoziciją ir pasigrožėti kitais gausiai sužydusiais augalais.

Ilgai lauktas pavasaris papuošė žemę gausiais žiedais. Kauno botanikos sode žydi sakuros, magnolijos, akį traukia atnaujinta tulpių ekspozicija – spalvotalapės, stabiažiedės ir smulkiažiedės, laukinės prie Aralo jūros augančios tulpės.

Botanikai pasakoja, kad seniau norėdami nusipirkti retos tulpės svogūnėlį olandai parduodavo namą. Dabar šių gėlių galima įsigyti ne tik gerokai pigiau, bet ir dovanų gauti. 90-metį švenčiantis Kauno botanikos sodas dovanų retų tulpių sulaukė iš Burbiškio dvaro, Alytaus ir Vilniaus gėlininkų. Kitais metais planuojama ekspoziciją papildyti lietuvių selekcininkų išvestomis veislėmis.

„Tulpių žydėjimas gali tęstis iki kelių mėnesių. Atitinkamai parenkant grupes, jas teisingai išdėsčius savo darželiuose, želdynuose galima džiaugtis šiais žiedais labai ilgą laiką“, – teigia Kauno botanikos sodo kraštovaizdžio architektė Aldona Turauskytė.

Botanikai laukia vėsesnių orų. Dabar užėjusi karšto oro banga gerokai trumpina žydėjimą, o kaitri saulė nudegina žiedus.

„Kuo ilgiau žydi, tuo vaisiai geriau turėtų užsimegzti ir subręsti, o tas trumpalaikis žydėjimas tikrai nėra gerai“, – sako Kauno botanikos sodo direktorė Vida Mildažienė.

Kitą savaitę pasaulis minės visos planetos augalams skirtą dieną „Augalų žavadienį“. Šią dieną minint ir Lietuvoje žmonės kviečiami atkreipti dėmesį į retų rūšių augalus ir pasigrožėti jų žiedais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dina

dina portretas
kazi kiek yra tie keli menesiai kai zydi tulpes.

biteb

biteb portretas
labai labai gražu nueikite nusiveskite vaikus pabukite visi gamtoje bukime savo miesto patriotai

liuks

liuks portretas
ryt varom :) kad tik nelytu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių