Kauniečiai aktyviai traukia rinkti Seimą: eilės norinčiųjų balsuoti iš anksto

Antradienį išankstiniu balsavimu prasidėjus Seimo rinkimams Kaune prie balsadėžių nusidriekė eilės.

Kaune iš anksto balsuoti galima Kauno rajono savivaldybės pastate Savanorių pr. ir Kauno miesto savivaldybės rūmuose Laisvės al. nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro.

Antradienio vakarą norinčiųjų savo valią Seimo rinkimuose pareikšti Kauno rajono savivaldybėje buvo tiek daug, kad eilė išvinguriavo į lauką ir driekėsi nemenką atstumą.

Vieni iš tolo pamatę, kad teks luktelti, apsisukdavo, kad ateis kitądien, kiti kantriai stodavo į eilės galą: „Kad jau atėjau...“

Balsą atiduoti nelaukiant sekmadienio dar bus galima ir trečiadienį bei ketvirtadienį. Tą galima daryti bet kurioje balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur esate deklaravę gyvenamąją vietą.

Nepamirškite asmens dokumento. Vyriausioji rinkimų komisija primena, kad svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra pasas arba asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: vairuotojo pažymėjimas, diplomatinis pasas ir pan.

Yra renkamas 141 Seimo narys. Į 70 mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje pretenduoja 1721 kandidatas, į 71 vietą vienmandatėse rinkimų apygardose – 699 kandidatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių